BIRODI traži da se poništi konkurs za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije

Izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije je primer korumpiranja borbe protiv korupcije, zbog čega bi konkurs trebalo poništiti i raspisati ponovo, saopštio je danas BIRODI.
BIRODI traži da se poništi konkurs za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije
Foto: Pixabay
Navedeno je da je kokurs raspisalo Ministarstvo pravde bez adekvatne promocije u medijima zbog čega se na konkurs prijavilo šest kandidata, a da su na testiranje došla tri kanditata, od kojih su dva iz Agencije za sprečavanje korupcije, aktuelni direktor i aktuelni zamenik direktora.
Za članove Komisije za izbor direktora su izabrani javni funkcioneri, sudija i javni tužilac čime je prekršen Zakon o sprečavanju korupcije jer je izabrani direktor došao u zavisan položaj u odnosu na sudiju i javnog tužioca koji su učestvovali u izboru.
Istaknuto je da Komisija za izbor direktora nije imala jasan sistem istih pitanja za sve kandidate i da nije imala pitanja kojima bi utvrdila kredibilitet kandidata za direktora Agencije, odnosno za dosadašnjeg  direktora i zamenika, "imajući u vidu stagnaciju i pad borbe protiv korupcije u Srbiji".
 
Zbog svega BIRODI traži da Ministarstvo pravde poništi konkurs i raspiše novi koji će biti sproveden transparentno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija