Vučić iz Davosa: Jedina smo zemlja koja se odrekla litijuma, zamislite da Emirati odustanu od nafte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije tačno da "vraća litijum na velika vrata" već da samo svakodnevno govori da se ni jedna nacija u svetu nije odrekla litijuma.
Vučić iz Davosa: Jedina smo zemlja koja se odrekla litijuma, zamislite da Emirati odustanu od nafte
Foto: 021.rs
On je u Davosu nakon sastanka sa predstavnicima SK grupe koja se bavi izradom baterija i čipova rekao da su oni, između ostalog, govorili i o litijumu, a da je on kad pogleda srpske novine, gde bi ga, kako je naveo "obesili jer govori istinu", on se zapita "zašto da se bori, kad on od toga nema ništa".
"I kad kažu Vučić na velika vrata uvodi. Ne uvodim ja ni na kakva vrata, nego govorim istinu, jesmo li jedina nacija koja će da odustane od onoga što ima? Ni jedna nacija u svetu nije odustala od litijuma. Zamislite da Emirati odustanu od nafte, od zlata, od nečega", rekao je Vučić.
On je istakao da Srbija nije dobro uredila sistem rudarstva, tako da ni sada ne zna šta ima, već bogatstva otkrivaju privatne kompanije.
 
"Nisam promenio ništa, ovo mi je 110. put da govorim isto i nastaviću to da goorim, jer ja govorim, a vetar odnese, jer je svima lakše da se ne zameraju", dodao je Vučić.
 
On je ponovio da "svi znaju" da je litijum potreban, ali da to niko neće da kaže, već prepuštaju da sve "ptice rugalice" napadaju samo Vučića.
  • Doktor

    22.01.2023 20:00
    Ima veliko nalazište litijuma u Čipuljićima, pa predlažem da odande krenemo. Jel može predsedniče?
  • Sesil

    22.01.2023 13:04
    Ni nakik
    Kao i obično njegovo poređenje nema ni smisla ni poente. Ni nalik nije jedno i druvo. To je priča za krezube i sendvičare.
  • Nebojša

    22.01.2023 12:57
    Slicnosti i razlike
    Emirati su od pustinje, bez zagadjenja napravili oazu, a ovaj bi od oaze trovanjem da napravi pustinju.
    A odlicno je sto se on i njegovi predstavljaju kao VUKOVI, jer time pokazuju da su ostali samo OVCE ZA NJIH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija