Kosovska policija vraća vozila sa KM tablicama registrovana posle 10. decembra

Kosovska policija je na prelazu Jarinje zaustavila vozilo hitne pomoći, kako je navedeno, s "nelegalnim srpskim registarskim oznakama" KM.
Kosovska policija vraća vozila sa KM tablicama registrovana posle 10. decembra
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Obrazloženje je da vozilo nema pravo kretanja jer je njegova registracija produžena posle 10. decembra 2022.
Kako prenose kosovski mediji, vozač hitne pomoći iz Severne Mitrovice rekao je da mu je policija saopštila da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da to proizilazi iz Briselskog sporazuma. 
Prema navodima medija, danas u 10 časova doneta je odluka da nijedno vozilo KM registarskih oznaka ne može produžiti registraciju posle 10. decembra, a da će se vozila kojima je ipak od tada produžena registracija, smatrati neregistrovanim i neće im se dozvoliti ulazak na Kosovo.
 
Vozač saniteta je ispričao da su službenici Kosovske policije vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice.
 
Kosovo i Srbija su 23. novembra 2022. godine u Briselu postigli dogovor o registarskim tablicama, prema kojem je dogovoreno da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice s akronimima naziva kosovskih gradova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.
 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da kosovska policija na prelazima Jarinje i Brnjak krši sporazum u vezi sa srpskim registarskim tablicama i pozvao EU da reaguje.
  • RM

    19.01.2023 08:08
    Muke
    Eto muke za kukavca Vučića! Pa Kurti ga radi kao beba zvečku! Čovek se razapinje - u Davosu priča o litijumu, Pljuje EU, zahvaljuje se Putinu, ovde obnavlja stadione, gradi puteve, popravlja železničke pruge, ne jede, ne spava, svi se samo njemu obraćaju, svi traže da njegova bude poslednja, a onda taman kad je mislio da je "sredio" Kosovo - eto ga Kurtija sa novom zvrčkom!!!
  • Kk

    18.01.2023 22:37
    Kk
    Covek se moze u zivotu svega odreci....ali od vlasti,NIKADA! Sve preko 8 godina,Vlasti dovodi do ludila od kog,uvek narod strada!!! Ovaj narod,uprkos raznim tragedijama u Istoriji od Vlastodrzaca,nista nije naucio i zato,Mora nestati! Hvala
  • zztop

    18.01.2023 22:19
    Aaa, ovo se neće svideti precedniku - turisti , kako mogu da ruše njegovu onomad reče pobedu... oće biti i skidanja onih disklejmera gde jasno piše da nema predaje ili tako nešto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.