Osnivač ruske paravojne formacije Vagner: Nikad nisam čuo za Vulina, ne regrutujemo Srbe

Ruska paravojna grupa Vagner demantovala je regrutaciju Srba za borbu protiv ukrajinskih snaga, dan nakon što su aktivisti podneli krivičnu prijavu protiv te organizacije u Beogradu.
Osnivač ruske paravojne formacije Vagner: Nikad nisam čuo za Vulina, ne regrutujemo Srbe
Foto: 021.rs
Među registrovanima su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vulin, šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA).
"Ne regrutujem Srbe", rekao je u saopštenju osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin i dodao da do sada nikada nije čuo za Bocan-Harčenka i Vulina, piše Oslobođenje.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije ove nedelje da Rusija treba da prekine sve napore da se Srbi regrutuju da se bore uz Vagnerove snage, prenosi Index.hr.
 
On je dodao da ruski sajtovi i grupe na društvenim mrežama postavljaju oglase na srpskom jeziku na kojima Vagner grupa traži volontere. Sjedinjene Države su saopštile da uvode nove sankcije Vagnerovoj grupi, optužujući je da kupuje severnokorejsko oružje za rat u Ukrajini, što Vagner negira, i da regrutuje ruske zatvorenike.
  • Preferans

    21.01.2023 16:11
    Vulin
    Tetkina vojničina !
  • /

    21.01.2023 15:58
    /
    sure,sure.
    tako je i vulin rekao da ima tetku u kanadi
  • Ervin

    21.01.2023 14:35
    Regrutuje Vilina molim vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.