VIDEO: Vučić se obratio javnosti, tema je bilo Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti iz zgrade Predsedništva u Beogradu.

Tema su bili razgovori o Kosovu i "sve teme, problemi i izbori sa kojima se suočavamo nakon posete 'velike petorke'", odnosno delegacije EU zadužene za dijalog Beograda i Prištine, na čelu sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

Vučić je danas prisustvovao sednici Vlade Srbije i, kako je saopšteno, informisao premijerku Anu Brnabić i članove Vlade o razgovorima o Kosovu i sastanku sa međunarodnom "petorkom", koji je održan u petak.
Dovoreno je, prema saopštenju, da "predsednik Republike, Vlade Srbije i svi organi izvršne vlasti rade sinhronizovana i jedinstveno".
 
 
Delegacija EU prethodno je bila u Prištinu gde su razgovarali sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. 
 
Takozvanu "veliku petorku", odnosno delegaciju EU zaduženom za dijalog Beograda i Prištine, vodio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, a činili su je i Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Emanuel Bon, savetnik za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske, Jens Pletner, savetnik za spoljnu i bezbednosnu politiku kancelara Nemačke, Frančesko Talo, diplomatski savetnik premijera Italije.
  • Đuro

    24.01.2023 06:10
    Kosovo
    Teški su pregovori za Kosovo a kako je narodu kojem je oduzeta imovina nacionalizovana 1945g na Kosovu koju neče nikada dobiti nazad....
  • cojle

    24.01.2023 00:20
    Sve sam razumeo
    Efekat je obraćanja, kao da mi se obratio keramičar ili neko sličan njemu, a ima takvih stručnjaka puna vlada i ministarstva.
  • roki

    23.01.2023 23:08
    Lazovcina, kukavica, izdajnik i dokazani strani placenik. Ko si ti Vucicu da prodajes srbiju ? Ko ti je dao mandat da bilo sta potpisujes u nase ime? Platices ti to sve , budi siguran i ti i te tvoje podguzne muve, kao i ona zunzara ,grojnik Dacic!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija