Uskoro sednica Skupštine Srbije o Kosovu, učestvuje i Vučić

U Skupštini Srbije uskoro bi trebalo da bude zakazana sednica na kojoj će se govoriti o Kosovu i novom sporazumu Evropske unije, kojoj bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Uskoro sednica Skupštine Srbije o Kosovu, učestvuje i Vučić
Foto: 021.rs
Vučić je u ponedeljak najavio da će u narednim danima pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa kako bi ih upoznao sa detaljima evropskog plana za Kosovo, ali se, kako navode mediji, odlučio da prisustvuje sednici "jer je shvatio da mnogi iz opozicije ne žele ozbiljne konsultacije".
Pojedini opozicioni poslanici u Skupštini Srbije izjasnili su se da nemaju nameru da idu na konsultacije sa Vučićem i zatražili da se o pitanju kao što je Kosovo otvoreno govori u parlamentu.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić saopštio je danas da je podneo predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću zahtev za hitno sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio javnost i poslanike o sadržaju nemačko-francuskog plana za Kosovo.
 
Poslaničke grupe koalicije NADA, stranke Zavetnici i pokreta Dveri najavile da će takođe uputiti isti zahtev predsedniku parlamenta.
 
Izaslanici EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije predali su u petak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću novu verziju francusko-nemačkog predloga za rešavanje kosovskog pitanja, a prema Vučićevim rečima, postavili i ultimatum Srbiji za njegovo prihvatanje.
 
Vučić je naveo da su mu kazali da će se Srbija, ukoliko ne prihvati taj predlog, suočiti sa "prekidom procesa evrointegracija, zaustavljanjem i povlačenjem investicija i sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji".
  • zztop

    24.01.2023 19:52
    POMFRITIJE se nije oglasio, a otputovao u ameriku...
  • Lotar

    24.01.2023 18:35
    Izdajnici iz SNS
    Nije bilo za zamisliti da postoji "stranka" u Srbiji saoko 700 000 osoba spremnih da organizuju mitinge po Srbiji za podrsku izdaji zemlje i otcepljenju vise od 15% teritorije. E i to smo docekali.
  • Analiticar

    24.01.2023 17:53
    Vucic je bezbroj puta rekao da ce sacuvati Kosovo u Srbiji,kako je juce izjavio da je to nemoguce zbog stranih investitora logicno bi bilo da na toj skupstini da ostavku na mesto predsednika Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.