Dačić: U Briselu su razumeli da je članstvo Kosova u UN crvena linija za Beograd

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Briselu da su njegovi sagovornici, među kojima je bio i šef evropske diplomatije Žozep Borel, razumeli da je članstvo Kosova u UN "crvena linija".
Dačić: U Briselu su razumeli da je članstvo Kosova u UN crvena linija za Beograd
Foto: 021.rs
Dodao je da formiranje Zajednice srpskih opština ne sme da bude sporno.
Na kraju jednodnevne posete Briselu, gde je razgovarao sa Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, članovima Evropske komisije i poslanicima Evropskog parlamenta, Dačić je rekao da su njegovi sagovornici ukazali na "konstruktivan pristup" Beograda u najnovijoj fazi pregovora o Kosovu.
"Istakli su želju da se više ne bave svakonedeljnim konfliktima koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, za koje je po našem mišljenju iskljčivo kriv (kosovski premijer Aljbin) Kurti, već da se dođe do dogovora koji bi dao cvršće garancije i obezbedio mir i stabilnost. U tom smislu su konstruktivno ocenili angažman predsednika Vučića i Srbije", naveo je Dačić.
 
Dačić je kazao da je cilj njegove posete Briselu potvrda evropskog puta Srbije i spremnosti zemlje da mirnim putem rešava sva otvorena pitanja.
 
On je rekao da je u Briselu potvrdio spremnost Beograda "da radi na osnovama i implementaciji" plana EU za Kosovo o kojem je Vučić u petak razgovarao sa zapadnom petorkom.
  • A3

    25.01.2023 07:29
    Baš ih...
    Ma shvatili su oni u Briselu šta je crvena linija za Beograd, al' i dalje ne haju za to.
  • A47

    25.01.2023 04:34
    Da se kladimo u godisnja primanja (ne platu, primanja) da ce Kosovo biti clanica u sledecih 10 godina!
  • Da li su oni shvatil

    25.01.2023 04:31
    Cenu zivota u Srbiji
    "Na tankoj crvenoj liniji
    Skamenjen stojim..."
    Mozda su shvatili da je ovde zivot otisao u bescenje, da je tako lako nestati, biti progonjen, biti zlostavljan, biti falsifikovan, biti ruzen, biti meta izbezumljenog copora najstrasnijih egzemplara grupisanih i ujedinjenih oko vodje...Da li su shvatili, da li su znali to sve vreme, da li im je neko rekao, da li mi svi znamo koliko ima onih ovde na tankoj crvenoj liniji izmedju zivota i smrti..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.