MUP se oglasio u vezi sa "kids" drogom i uputio poruku roditeljima

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se u vezi sa drogom u obliku žvaka koja se navodno pojavila u Srbiji.
MUP se oglasio u vezi sa "kids" drogom i uputio poruku roditeljima
Foto: 021.rs
"Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da se na tržištu u Srbiji pojavila droga u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus obaveštavamo vas da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, tj. drogi", kaže MUP u saopštenju.
Policijski službenici u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.
Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga, kaže MUP.
 
"Shodno navedenom, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga", kažu u ministarstvu.
 
Policija moli roditelje, kao i druge građane, da pre deljenja ovakvih informacija na društvenim mrežama iste dostave najbližoj policijskoj stanici.
  • Nina

    26.01.2023 12:25
    Roditelj treba prvenstveno da se pozabavi svojom decom.Od razgovora,provere društva u kom se kreće,pretresa dzepova i torbe a o telefonu da ne pričam....
    Uvek se iznađe način da se to uradi suptilno...
    Danas u eri nekomunikacije, udaljenosti,odumiranja porodice i sve većih uplita i izazova,nasilja, nezadovoljstva,osečaja superiornosti, raznih društvenih mreza u razvoj, rast i socijalizaciju deteta--- treba biti veoma oprezan...
    A i pratiti domišljatost proizvođača i prodavaca opijata...
    Jer to je kao sto znate veoma unosan i lako stečeni novac i život na visokoj nozi kojeg se teško odreči.....
    I mediji treba više da pišu o tome...
    Ne ko je uhapsen,koliko su zaplenili droge,već o posledicama...da se i mi koji vodimo računa o deci prepadnemo i preuzmemo korake...
  • Pavle

    26.01.2023 10:50
    Ne krije ni Holivud
    Nažalost znamo kako prate stanje oko škola. Budno i revno, ali sa motivima koji bi iznenadili neupućene.
  • gdshgs

    26.01.2023 09:56
    Snus je vrsta duvana koji se stavlja izmedju gornje usne i desni. Sadrži nikotin prvenstveno. Zabranjeno je u skoro celoj EU osim u Švedskoj, a legalno je i u BiH.

    Ovom logikom treba zabraniti i cigare kao i duvan. Čime se ovi bave Bože sačuvaj. Umesto da se bore protiv kriminalaca i mafijaša koji diluju amfetamine, metamfetamine, kokain, heroin, spid i ostale teške droge, oni će se fokusirati na pretežno nikotinski proizvod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija