Izrazito nerazvijenim opštinama 365 miliona dinara, objavljen spisak koja su to mesta

Vlada Srbije uredbom je utvrdila Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za šta je u budžetu opredeljeno 365 miliona dinara.
Izrazito nerazvijenim opštinama 365 miliona dinara, objavljen spisak koja su to mesta
Foto: 021.rs
U Službenom glasniku je objavljeno da su sredstva namenjenja za realizaciju projekata unapređenja kapaciteta tih opština i mera podrške, te prve faze izgradnje gradske pijace u Surdulici.
Pravo da prijave projekte imaju opštine čiji je stepen razvijenosti ispod 60 procenata republičkog proseka.
Na spisku su Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac i Žabari. 
 
Projektima za sredstva mogu da konkurišu i Žagubica, Žitorađa, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš i Opovo. 
 
Na spisku su i Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava.
 
Za unapređenje kapaciteta nedovoljno razvijenih opština predviđena su sredstva u iznosu 245 miliona dinara, 25 miliona je za mere podrške, dok je za prvu fazu pijace u Surdilici predviđeno 95 miliona dinara.
 
Rok za podnošenje prijava projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku, dok se zahtevi za mere podrške podnose najkasnije do 15. novembra.
  • Saša

    29.01.2023 09:55
    A Vojvodina
    Šta je sa opštinama Nova Crnja, Sečanj, Bač? One nisu u Srbiji?
  • Zanovetalo

    29.01.2023 09:46
    Prokuplje i Kursumlija?
    Otpisani.Znaci sledeci za pripajanje Kosovu,pardon Albaniji.Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.