PIO fond i ove godine šalje penzionere besplatno u banje, uskoro kreće prijavljivanje

Upravni odbor PIO fonda doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja njihovih pratilaca.
Finansijskim planom PIO fonda za 2023. godinu, za društveni standard penzionera planirano je 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.
Kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO, shodno ovoj odluci, Fond će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju.
U skladu sa pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija Fonda PIO, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što ove godine iznosi 593,7 miliona dinara.
 
Preostalih 15 odsto od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za preostala dva vida društvenog standarda, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo i solidarne pomoći korisnicima penzija u paketima sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i druge vrste pomoći, u cilju unapređenja standarda.
  • Mučenik

    03.03.2023 19:57
    PENZIJE NIKADA VEČE U OČIMA ΛV
    Na kućne adrese najstarijih u Srbiji preko Pošte pristgli su Vodiči za penzionere PIO fonda. Svaka čast na pažnji. Prava istina, čemu služe ti Vodići i koju korist imaju jadni i gladni penzioneri. U izradi tog Vodića mnogi se ugradili na štetu penzionera, a ne penzioneri. Neka svaki primerak košta 300 dinara, za njihove izrade plaćeno je najmanje 510.000.000 dinara ili oko 4.347.826 evra (mada štampa objavljuje cenu 780.000 evra iz džepa penzionera), a nemaju nikakvu korist. Ova investicija je mogla da pomogne najsiromašnijih penzionera, a ne da se bogate činovnici PIO i drugih funkcionera na grbači penzionera. Za koliko para je obmanuta penzija penzosima Srbije. Glasajte i na dalje za vaših kradljivaca i lopova, a vama kako bude. Dragi penzosi, ne zaboravite da kada su radikalni SNS-ovci skočili u fotelji vlasti vaš prosek penzija bio je iznad 60% prosečne plate, a sada ste pali na 40%, a lažu vas da penzije nikada u istoriji Srbije ili njihovoj nisu bile veće. Slušajte ih, gladujte i glasajte za njih.
  • Senior77

    01.02.2023 17:35
    Ma divota
    Jedni te isti.Vecina sa pola radnog staza,rentiranje dva stana,a muz sa pukovnickom penzijom.I tako mi sa hiljadu dinara preko limita nista.Pravda na SNS nacin.Sigurni glasovi i tako u krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija