Suza suzu ne stiže: Državna firma obustavila kupovinu kapi za oči za zaposlene

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita obustavila je nabavku veštačkih suza, o kojoj je 021.rs nedavno pisao.
Suza suzu ne stiže: Državna firma obustavila kupovinu kapi za oči za zaposlene
Foto: Pexels

Tender ove državne institucije obuhvatao je nabavku 200 pakovanja kapi za oči "Refresh contacts ili odgovarajuće", što je navelo 021.rs da se interesuje o razlogu za ovo trošenje budžetskog novca.

Na pitanje zbog čega su zaposlenima u Korporaciji za rad neophodne kapi za oči i ko ih koristi, rukovodstvo je poručilo da se nabavka sprovodi "u cilju obezbeđenja rada na radnom mestu na kojem su sprovedene mere za bezbedan i zdrav rad za zaposlene", a imajući u vidu, kažu, propise iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Logička veza nabavke nije bila jasna ni jednom od ponuđača, koji je na portalu javnih nabavki pitao da mu se "bez šale" objasni zbog čega se kupuju veštačke suze.
 
Javna nabavka je obustavljena jer u roku nije dostavljena nijedna ponuda. To znači da, u ovom navratu, 150.000 dinara nije potrošeno na kupovinu kapi za oči.
 
Nije poznato da li će Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita ponovo pokušati da nabavi kapi za oči.
  • Ajme Nama

    01.02.2023 16:08
    Neko nosi kontaktna sočiva, pa mu trebaju veštačke suze, a što da troši svoju lovu kad može našu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.