Aplikacija Prištine za članstvo u Savetu Evrope nije na dnevnom redu Komiteta

Komitet ministara Saveta Evrope nije na dnevni red današnjeg sastanka uvrstio aplikaciju Prištine za članstvo u toj organizaciji, potvrđeno je Tanjugu.
Aplikacija Prištine za članstvo u Savetu Evrope nije na dnevnom redu Komiteta
Foto: Pixabay
Američke ambasade ranije su, prema saznanjima Tanjuga, uputile zajedničku notu ministarstvima spoljnih poslova pojedinih zemalja članica Saveta Evrope, u kojoj Vašington traži da se pitanje članstva Prištine u Savetu Evrope ne stavlja na dnevni red Komiteta ministara tog tela dok Priština ne promeni stav o Zajednici srpskih opština.
Kako se navodi, Italija, Francuska i Nemačka imaju isti stav kao SAD.
Prema saznanjima Tanjuga, SAD smatraju da bi promena stava Prištine o ZSO otvorila put za dalje razgovore o predlogu osnovnog sporazuma Beograda i Prištine.
 
U Komitetu ministara Saveta Evrope sutra će biti održan sastanak iza zatvorenih vrata o tome da li će zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope biti prosleđen Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope na izjašnjavanje.
  • zztop

    01.02.2023 22:52
    Još jedna pobeda , 6:0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.