Dačić iz Vašingtona: Za SAD je pristup Beograda konstruktivan, a Kurtijev negativan

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Vašingtonu da SAD ocenjuju ulogu Beograda u dijalogu sa Prištinom kao konstruktivnu i odgovornu.
Dačić iz Vašingtona: Za SAD je pristup Beograda konstruktivan, a Kurtijev negativan
Foto: 021.rs
Dodaje da imaju veoma negativan stav o pristupu kosovskih vlasti.
Pošto je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, na kojem se obratio američki predsednik Džozef Bajden, Dačić je za RTS rekao da je za Srbiju veoma važno da ne bude optužena za opstrukciju dijaloga.
"Vašington podržava stavove Beorgada, odnosno podržava dijalog, i ulogu Beograda u tom dijalogu ocenjuje konstruktivnom i odgovornom, za razliku od (kosovskog premijera Aljbina) Kurtija koga ocenjuju veoma negativno. Mislim da je to bila veoma jasna i dobra poruka, za nas je veoma bitno da dođemo do situacije da nismo taj faktor koji će biti napadan za opstrukciju dijaloga", kazao je Dačić.
 
Na kraju trodnevne posete Vašingtonu, Dačić je rekao da je za njega najvažniji bio razgovor sa savetnikom u američkom Stejt departmentu Derekom Šoleom i specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, za koje je rekao da podržavaju stav da je Zajednica srpskih opština (ZSO) nešto što je već dogovoreno, a ne predmet pregovora, i da mora biti formirana.
 
Dačić je osudio današnje ponašanje predstavnika više opozicionih stranaka na sednici skupštine Srbije, navodeći da bi "one trebalo da budu opozicija vladajućim strukturama, a ne državnim interesima Srbije".
 
"Današnje scene koje su se mogle videti unutar skupštine nanose veliku i duboku štetu Srbiji i njenim interesima, a to je da narod bude jedinstven", naveo je Dačić.
  • Ime

    04.02.2023 02:31
    dacic

    dacic je ogledalo politike. kad bi neko hteo da opise sve ono sto jeste politika sustinski - treba samo da predstavi dacica kao ocigledan primer. prestrojava se na vreme. i sve sto uz to ide vesto i bez ikakvih ograda. to ga je odrzalo u politici svih ovih godina od pre milosevica pa dalje. ne znam samo kako drugi , oni koji treba sa njim da saradjuju, imaju hrabrosti za to. treba mu zalepiti na ledja transparent: sto dalje - to bolje!!!
  • Branislav

    03.02.2023 08:40
    Dovrsi izdaju koji su zapoceo potpisivanjem Briselskog sporazuma...
  • Aplauz za show

    03.02.2023 07:53
    Poslanici režimskih satelita (zveri, zavisnici i ostali) su svojom ulogom u jučerašnjoj predstavi doprineli utisku o "konstruktivnosti" Najvoljenijeg. Što je i bio cilj.
    Gljivica samo aminuje to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija