Vučić: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, nisam oduševljen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sednici koja je završena oko 21 čas da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji.
Vučić je rekao da nije oduševljen predlogom Stranke slobode i pravde (SSP) da Beograd uvede sankcije Rusiji, ali da ne zna koliko ćemo izdržati da takve mere ne uvedemo.
"Vi kažete da ste za sankcije, ja kažem ne znam, možda ćemo morati. Dok možemo da ne moramo, bolje je da ne moramo. Ta Rusija ako ništa, pomogla nam je 2015. godine. Nije nam pomogla ni 2003. kad se povlačila, nije nam pomogla ni 1992. i sve je to tačno, i sve ja to znam. Ali treba da pamtite ponekad dobre stvari, a ne samo loše", rekao je Vučić tokom rasprave sa šeficom Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinikom Tepić.
"Da, zato što nismo uveli sankcije Ruskoj Federaciji, za to plaćamo cenu. I plaćamo cenu koja je mnogo viša od onoga što može da se vidi, ali to je pitanje političkog opredeljenja našeg rukovodstva. Da ste tražili od nekih ljudi, mogli su da vam izračunaju, ta cena uopšte nije mala. Ali to je rezultat samostalnog odlučivanja. E sad, možemo da raspravljamo o tome da li je to potrebno na ovaj ili na onaj način, ali to je tema", rekao je on.
 
On je izjavio da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne dopada u predlogu Evropske unije vezanom za rešenje kosovskog problema.
 
"Izneo sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije", naveo je Vučić.
 
Nepodnošljiva lakoća neodgovornosti proganja naš narod, rekao je Vučić, uz konstataciju da je za vođenje države potrebna ogromna odgovornost.
 
Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sednicu na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.
 
Izveštaj je poslanicima formalno podnela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.
 
Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava. Tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se poslanici pozicije i vlasti gurali i koškali ispred klupe u kojoj je sedeo Vučić.
Sednica je završena nešto pre 21 čas, a nova je najavljena sutra u 11 sati.
  • @Djura Sto Gura

    06.02.2023 15:12
    Istom tom tehnikom, podržavanjem Ukrajine zapadne zemlje podržavaju KiM isključivo u sastavu Srbije. Biće ipak da vam tehnika ne valja.
  • Djura Sto Gura

    06.02.2023 14:31
    Cela ova situacija je paradox... tehnicki gledano podrzavanjem Rusije, Srbija podrzava nezavisno Kosovo.
  • Tea

    06.02.2023 14:02
    pih
    Koga boli uvo da li si ti oduševljen ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija