Tepić: Vučićeva politika da o svemu odlučuje sam doživela krah

Verovati na reč Aleksandru Vučiću šta piše u predlogu za Kosovo bilo bi neozbiljno, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde i šefica Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić.
Tepić: Vučićeva politika da o svemu odlučuje sam doživela krah
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
"Zato smo od predsednika Narodne skupštine tražili da odmah uputi zahtev međunarodnim činiocima da taj dokument učine javnim i dostupnim građanima Srbije", navela je Tepić.
 
Ona je za TV Nova S ocenila da je "politika Aleksandra Vučića da o svemu odlučuje sam doživela krah i da je sada došla na naplatu desetogodišnja antizapadna propaganda režima i oslanjanje na ekstremne desničare od kojih bi danas da se ogradi".
"Vučić je danas suočen sa realnošću i da sa Zapadom treba rešavati problem Kosova", rekla je Tepić, ističući kako se u Srbiji 10 godina ne zna šta i o čemu Aleksandar Vučić pregovara jer je sam sebi stalno davao ulogu glavnog i jedinog pregovarača, iako je to nadležnost Vlade.
 
"Zašto i sada kao predsednik države pregovara sa Kurtijem koji je premijer? Zašto to ne čini Ana Brnabić? Nemoguće da nema poverenja u nju. Mi nemamo čak ni pregovarački tim", navela je.
"I juče smo ponovili - da se formira mešovita komisija koju bi činili predstavnici SANU, SPC, Univerziteta, parlamentarnih stranaka, civilnog sektora, koja bi sačinila jedinstvenu platformu za pregovore o KiM kao nadstranačkom i najvažnijem državnom pitanju", rekla je Tepić.
 
Ocenila je da povlačenje iz dijaloga neće rešiti problem Kosova i da je dijalog, koliko god bio težak sa Aljbinom Kurtijem, jedino rešenje, kao i uvođenje bar nekog od paketa sankcija Ruskoj Federaciji.
 
Poslanici Narodne stranke ne prisustvuju sednici
 
Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da poslanici te stranke danas neće prisustvovati sednici Skupštine Srbije o Kosovu i naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio skupštinsku govornicu da napada političke protivnike i da ne govori o tome kakva je pozicija Srbije.
 
On je rekao da poslanici Narodne stranke neće da učestvuju "u cirkuskoj predstavi koju pravi Vučić".
 
"Aleksandar Vučić nije došao ovde da nastupa sa integritetom predsednika Srbije, već je došao da nastupa kao predsednik Srpske napredne stranke. Umesto da razgovaramo o poziciji Srbije i o tome kako da učvrstimo poziciju Srbije po ovom najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju, on je došao da razmišlja samo o svom ličnom najvažnijem pitanju, a to je pitanje njegovog ličnog rejtinga", rekao je Jovanović.
 
On je naveo da je Vučić juče i danas na sednici parlamenta vadio dosijee koje mu dostavlja BIA da napada svoje političke protivnike, da govori o tome ko je imao dvojku iz ruskog jezika, ko je išao na popravni u avgustu, da pokazuje razne slike.
 
"To nije način na koji se razgovara o ovom najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju", ocenio je Jovanović.
On je rekao da su poslanici Narodne stranke na ovu sednicu došli vrlo ozbiljno, da su predložili rezoluciju "u kojoj su predvideli da francusko-nemački plan bude odbačen kao plan kojim se ugrožava teritorijalna celovitost i predviđa članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i da se iz skupštinske sale pošalje poruka jedinstva da je to za Srbiju neprihvatljivo".
  • Leona

    04.02.2023 09:01
    Suverenitet?
    Odgovor Dušanu.
    Nijedna država nema suverenitet u smislu da može da radi šta hoće
    i da je potpuno nezavisna u svojoj politici od drugih država.

  • www

    04.02.2023 08:58
    Marinika zvana "opšte mesto". A suštine nigde!
  • Pera iz solitera

    04.02.2023 07:41
    Opa
    Šteta što Marinika ne odlučuje. Hvala Bogu pa je tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija