Nastavnica kojoj su izmakli stolicu strahuje od đaka nasilnika

Trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku, koja su izbačena iz škole jer su maltretirali nastavnicu, vraćeni su u školu.
Nastavnica kojoj su izmakli stolicu strahuje od đaka nasilnika
Foto: Pixabay

Nastavnica kojoj su učenici izmakli stolicu je i dalje na bolovanju.

"Lekarska komisija odlučuje o mom povratku u školu. Lekar specijalista smatra da nisam u stanju da se vratim u školu. Već je tri meseca kako sam na bolovanju", kaže nastavnica Marija S. za portal Nova.rs.
Na pitanje da li bi bila u stanju da se ponovo suoči sa učenicima, s obzirom na to da su dvojica od njih trojice sve vreme u školi, i da postoji mogućnost da budu vraćeni u školu, kaže da nema konkretna saznanja, piše Nova.rs.
 
"Nije provereno. Samo školski odbor zna šta je u žalbi koju su usvojili. Punoletni je ispunio sve uslove da bude isključen", rekla  je Marija S, nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku.
 
Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. i sve to objavili na društvenim mrežama.
 
Podsetimo, Školski odbor je usvojio žalbe na odluku o isključenju, a srednjoškolci su nastavili da pohađaju nastavu do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka.
 
"Znam samo da je tog dana kada je trebalo da održimo nastavničko veće, ministar prosvete rekao u jutarnjem programu da su učenici izbačeni iz škole i stavio nas pred svršen čin. I mi smo glasali za isključenje. Sada ispada da je bila greška u proceduri. Inače, učenici, ova dvojica su sve vreme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i nisu pokazali da su se popravili", ispričala je jedna od nastavnica ove srednje škole u Trsteniku.
 
Dodaje da se nada da će se više znati nakon pedagoškog kolegijuma.
 
"Posle toga će izdati i zvanično saopštenje. Svi smo zatečeni. S druge strane smo to i očekivali. Videćemo šta će biti dalje, i da li će nastaviti nastavu", kaže za Nova.rs jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi.
 
Kompletnu priču pročitajte na Nova.rs OVDE.
Forum srednjih stručnih škola traži otkaz za direktora iz Trstenika posle vraćanja trojice učenika.
 
Iako je Nastavničko veće krajem novembra prošle godine donelo odluku da se trojica učenika koji su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika i sve to snimali, isključe iz škole, oni su, odlukom, prosvetne inspekcije, zbog, kako stoji u obrazloženju, proceduralnih grešaka, vraćeni u školu.
 
Prosvetni radnici su organizovali protest posle incidenta u Trsteniku, a tada je poručeno da će ponovo izaći na ulicu ukoliko ne budu zadovoljni merama koje država predloži.
  • Djosa

    04.02.2023 15:59
    Sve farsa,bice vraceni opet u skolu,kao. Kristijan u zadrugu ,isteran ,pa svaki cas prica kako ulazi opet.
  • Razum

    04.02.2023 13:52
    Zakon
    Onaj ko zna rupe u zakonu, koristi ih, to profesori treba da znaju. Namerno se odugovlaci i bice to do kraja godine. Ovo je pocetak lancane reakcije. Trazite pravdu profesori.
  • Nenad

    04.02.2023 12:33
    O S T A V K E !
    Gde je sindikat da zaštiti nastavnicu kojoj je život upropašćen?! Treba tužiti sve uključene strane u ovoj farsi, ministarstvo, školu, roditelje nasilnika. Treba angažovati tim advokata i tražiti višemilionsku odštetu i ozbiljne kazne za sve. Da pljušte svuda ostavke počev od ministarstva, sindikata, direktora i pravne službe škole! Ne postoji nastavnik ili pošten i normalan čovek u Srbiji koji može da se pomiri sa činjenicom da su nasilnici vraćeni u školu a da nastavnica mora da bude na bolovanju. Ovo je silovanje i ismevanje pravde, dalje guranje Srbije duboko u mulj i mrak nasilja i bezumlja. Krajnje je vreme da nastavnici dobiju status službenog lica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.