Šapić: Prijavio sam 150 kvadrata u Trstu, a ne 399 - mislio sam na efektivni stambeni prostor

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će tužiti medije "koji su izbacili informaciju" da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio imovinu u Italiji, jer je to "notorna laž".
Šapić je za televiziju Prva rekao da je "apsolutno u zakonskom roku prijavio i dao tačnu adresu nekretnine", a da je "spletom nekih okolnosti dostavio i kupoprodajni ugovor".
On je rekao da je prijavio 150 kvadrata, umesto 399, koliko nekretnina u Trstu u njegovom vlasništvu ima, zato što je "efektivan stambeni prostor 150 kvadrata", a ostalo su terase, garaže, podrum i tavan.
"Gde je tu krivično delo? Agencija mora i sebe da kazni ukoliko sam prijavio, a četiri godine me nisu obavestili da prijava nije validna", rekao je Šapić navodeći i da je tu prijavu izvršio "na vreme", 2018. godine.
 
Šapić je na pitanje zašto je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio 150 kvadrata, kad nekretnina u Italiji ima 399 kvadrata, odgovorio da je "objavio 150 kvadrata, a prijavio to što piše u katastru".
 
"Šta je tačno sporno tu? Prijavio sam 399 kvadrata, a objavio 150, smatrao sam da je to stambeni prostor za koji me pitaju. Jesam li ja počinio neko krivično delo? Gde piše da mora da se podudara? Je l' to krivično delo ako sam obmanuo javnost? Ja ću sa Agancijom videti da li sam imao pravo da obmanjujem javnost", rekao je Šapić navodeći da u tom slučaju i Agecija za borbu protiv korupcije snosi krivicu, jer ga četiri godine na taj propust nije upozorila.
 
Na pitanje da li je u pitanju vila ili stan, Šapić je rekao da je to "objekat u kome živi više ljudi".
  • Biser

    07.02.2023 11:21
    Koliko znam, a na osnovu ličnog iskustva prilikom legalizacije objekta, terasa, podrum i geraže, takođe se računaju u kvadraturu i plaća se legalizacija i za to.
    Znači i to se računa.
    Kako je neko već napisao, puno toga oni ne znaju. A NE ZNAJU SAMO ONO ŠTO IM NE BI IŠLO U KORIST DA ZNAJU. Kako da ne.
  • Još jedan

    04.02.2023 20:45
    PINOKIO
    Kaze Sapic da nije znao da tu ima i neke sume......??????????
    Pa ko je kupovao vilu kada ti nisi znao za sume????
  • Pićuka

    04.02.2023 19:47
    Kao doktor nauka morao bi malo pamtnije da razmišljaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.