Tri automobila zarobljena zbog mećave na putu kod Ivanjice

Sneg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, a u planinskom području ima ga i do pola metra.
Tri automobila zarobljena zbog mećave na putu kod Ivanjice
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kritična situacija je na putu Preko Brdo-Odvraćenica gde su usled jakih snežnih padavina ostala u smetu zarobljena tri automobila.

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru. 

"Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom ali je nakon toga to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani veliki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara. Na terenu su ostali jedan bager i utovarivač i čim stane mećava krenuće se u probijanje i tog pravca. Ekipa je krenula ka zarobljenim skijašima”, rekao je Mitrović.
 
Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad.
 
Nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.