FOTO: Građani na protestu tražili pritvor i veće kazne za one koji u saobraćaju ubiju decu i pešake

Građani su danas na protestu "Pravda za Nikolinu" u Kragujevcu ponovo pozvali vlasti da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju budu u pritvoru sve do kraja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati.
FOTO: Građani na protestu tražili pritvor i veće kazne za one koji u saobraćaju ubiju decu i pešake
Foto: FoNet (Branko Vučković)
Protest je održan na Bulevaru kraljice Marije, gde je automobil teško povredio 13-ogodišnju devojčicu Nikolinu Jovanović koja je umrla tri nedelje kasnije u bolnici.
Okupljeni građani su tražili i da počinioci teških krivičnih dela sa fatalnim ishodom dobiju veće kazne - od 15 do 30 godina zatvora.
Peticiju sa tim zahtevima do sada je potpisalo gotovo 14.000 ljudi.
 
 
Držeći transparente "Čije dete je sledeće", "U Srbiji deca odlaze u zemlju i iz zemlje", "Deca u grobu, ubice na slobodi", građani su odali poštu deci i pešacima pognulima u saobraćaju i nakratko blokirali pešački prelaz.
 
Devojčicina majka Vera Janković rekla je da i ministar saobraćaja Goran Vesić mora da se oglasi povodom zahteva okupljenih i peticije.
  • Marko

    05.02.2023 16:42
    O ovome može da se oglasi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, jer je temu bezbednosti saobraćaja u proteklih desetak godina ekskluzivno i zvanično preuzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno saobraćajna policija. Ministarstvo saobraćaja se tim zakonom nažalost uopšte više ne bavi (u fokusu im je uglavnom infrastruktura i građevinarstvo) i poslednje izmene zakona je pisala mala grupa od par ljudi iz MUP, koji su predloge samo provukli kroz javnu raspravu i izvršili minimalne korekcije nakon pritiska konzervativnog bezbednjačkog lobija, okupljenog oko pojedinih institucija i organizacija.
  • Irina

    05.02.2023 15:19
    Svaki dan divljanje po N.Sadu. Svaki dan i kad treba nema Policije ili kad pozoves dodju za 2 sata a ti cekaj smrzavaj se na ulici. Stotine kamera ima koje neznaju da koriste ili nece. Zna se tacno koji auto u koliko sati i minuta je tu prosao sa kojim tablicama. Zasto smo platili silne milione za kamere?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija