Roditelj prijavio povrede deteta: Tužilaštvo traži da se utvrdi ima li odgovornosti vaspitačica

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je policijskoj stanici Zemun roditelj prijavio da njegovo dete od pet godina ima povrede po telu, koje mu je nanelo dete istog izrasta u vrtiću.
Roditelj prijavio povrede deteta: Tužilaštvo traži da se utvrdi ima li odgovornosti vaspitačica
Foto: Pixabay
Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu, jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna.
Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrđivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. 
 
Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti.
 
"Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna. Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrđivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija, kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti", saopštilo je VJT.
Iz Trećeg javnog tužilaštva za Euronews Srbija navode da su naložili policiji da se urade provere instucionalnog nadzora. Nakon obavljenih provera donosiće se dalji koraci o slučaju i utvrđivanje nadležnosti.
 
Mediji su prethodno preneli, podseća N1, da je grupa roditelja policiji prijavila navodno vršnjačko nasilje i seksualno uznemiravanje koje se desilo u jednom privatnom vrtiću u Zemunu.
 
Prema prijavi roditelja, dva dečaka predškolske grupe su svog vršnjaka maltretirala u toaletu, tako što mu je jedan držao ruke a drugi stavljao prste u analni otvor, "napravivši mu podlive u pomenutoj regiji", prenosi Blic prijavu roditelja.
 
Iz ove Predškolske ustanove odgovaraju da je u pitanju bilo "neprimereno istraživanje polnih razlika" i da se putem roditeljske Vajber grupe "na osnovu površnih i netačnih informacija" raširila panika među roditeljima.
 
  • 696

    09.02.2023 07:01
    Nije iznenađenje
    I ovo je deo napreDNO organizovane i vođene zemlje.
  • Goki

    08.02.2023 21:48
    Zlatno Doba za nasu decu
    Direktna odgovornost vaspitaca koji ih nije pazio po duznosti. Komandna odgovornost direktora.
  • Vaspitač

    08.02.2023 20:54
    Godine uzleta
    To su vam , dragi moji Osnove novog prpgrama tzv.GODINE UZLETA...Po novim načelima namecu se pravila u grupi koja najmanje sluze mentalnom zdravlju dece.Nigde druzenja,stvaranje malih klanova,otudjenje ,saradnja preko Viber grupe
    ...Ovo je igra nerava,vaspitačima je ulaznica biti ČLAN,ostali su na listi za odstrel. Zaboravljamo jednu stvar u svemu,gde je odgovornost roditelja u toj prici? Gde je odgovornost stručne službe? Ministra prosvete? Direktora? Vaspitač je uvek prvi na listi za odstrel,to se zna. Ima i nas ,kao i svakoj pfofesiji raznih fela,ali neko ipak bira nas...A,sve je vise onih sa nikad manje znanja,a vise samopuzdanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.