Kinez osuđen na osam meseci zatvora jer je tukao ćerku na teniskom terenu u Beogradu

Veće Prvog osnovnog suda u Beogradu osudilo je državljanina Kine W. L. na osam meseci zatvora jer je brutalno tukao svoju maloletnu ćerku.
Kinez osuđen na osam meseci zatvora jer je tukao ćerku na teniskom terenu u Beogradu
Foto: 021.rs
Incident su zabeležile kamere na jednom teniskom terenu u Beogradu.
Ova presuda je odmah postala pravosnažna, jer su se stranke u postupku, i tužilaštvo i odbrana, odrekle prava na žalbu. Inače ovo suđenje je okončano na jednom ročištu, danas, zajedno sa presudom.
W.L. se u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru, koji mu je danas produžen do upućivanja na izdržavanje kazne. 
 
Sudija je obrazlažući presudu rekla da je veće prilikom donošenja odluke imalo u vidu da je zakon u Kini drugačiji kada je u pitanju fizičko kažnjavanje dece, kao i da je on neosuđivan i da se ćerka nije pridružila krivičnom gonjenju. 
 
Tužilaštvo je u svojim završnim rečima tražilo da se W.L. osudi na kaznu zatvora od osam meseci kao i da se odmah uputi na izdržavanje kazne. S druge strane, odbrana je predložila da se on osudi na kaznu ispod zakonskog minimuma. 
 
Okrivljeni je danas delimično priznao izvršenje krivičnog dela i rekao da mu je žao što se to dogodilo, te da mu nije bila namera da prekrši zakon naše zemlje, kao i da se tako nešto više nikad neće ponoviti. 
 
Tokom suđenja sve vreme je plakao. 
 
Okrivljeni je inače na saslušanju u tužilaštvu priznao da je tukao svoju ćerku 17. oktobra, pravdajući se da je njegova ćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on hteo da je vrati na teren.
 
Takođe je tada rekao da je postupio ispravno i da je to u Kini dozvoljeno. Na društvenim mrežama se u oktobru pojavio snimak fizičkog zlostavljanja, gde se vidi kako muškarac šamara i vuče devojčicu, te je nakon što je pala na zemlju šutira.
  • Jakov

    09.02.2023 13:27
    Država Srbija
    Nema šta sudija da popušta jer je on strani državljanin, dok je ovde kod nas treba da snosi iste posledice kao i svi mi ostali koji živimo unutar naše teritorije i tačka! Mala je kazna za to što je uradio, našeg čovek abi osudili na dve godine! Ovo treba na ponovno suđenje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.