Srpski tim spasao još jednu devojku iz ruševina u Turskoj, bila zatrpana 108 sati

Srpski spasioci u Turskoj danas su spasli 17-godišnju devojku koja je ispod ruševina sedmospratne zgrade bila 108 sati, nakon što su prethodno spasili ženu koja je izvučena nakon više od 100 sati.
Kako je saopšteno iz MUP-a, srpski spasioci su, nakon što je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje devojke, a na njenom oslobađanju radili su tri sata.
Spasioci su devojku izneli pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama.
U saopštenju se navodi da je na istoj lokaciji izvučeno i više beživotnih tela.
 
Ranije danas uz MUP-a je saopšteno da su lokalne spasilačke službe izvukle i spasile ženu, koju su prethodno locirali srpski spasioci.
 
"Ženu, koju su srpski spasioci juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu nakon više od 100 sati, koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile", naveo je MUP na Fejsbuku.
 
U objavi se dodaje da specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelima na više lokacija u Odabasi.
 
Nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tusku i Siriju, 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi poslati su da pomognu turskom narodu.
  • Metohija

    11.02.2023 10:30
    Pa bitan je stadion da mogu još da se ugrade i dopune svoje džepove. Ne kaže se badava za njih: jedan kilometar puta na jedan santimetar tanji asfalt jedan milion evra u njihovim džepovima. To o tome što samo o putevima priča. Nikad ne kaže to da se strani trgovinski lanci ugrađuju u proizvode i do 72 pošto. A ja BiH ga za početak poslala kod Branka kockice da opet snimi Kocka, kocka kockica gde i kao mali je unezvereno i pshopatski gledao
  • Zema

    11.02.2023 08:58
    Bravo za Srpski tim.
  • Lalo

    11.02.2023 01:15
    ništa,
    Opet im zakinite budžet da nemaju osnovnu opremu: savremene kamione sa dugim merdevinama i kranovima, odgovarajuća odela i šlemove itd, seme vam se zatrlo dabogda.

    Svaka čast vatrogasnoj ekipi iz Novog Sada. Pokojni otac mi je otišao u penziju iz vatrogasne brigade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.