Vučić: Plan nekih ambasada bio da se izborima izazove haos, na vreme sam to prepoznao i sprečio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da izbora neće biti dokle god to bude moguće, ali da ne isključuje mogućnost da do kraja godine budu održani i predsednički i parlamentarni izbori.
Vučić: Plan nekih ambasada bio da se izborima izazove haos, na vreme sam to prepoznao i sprečio
Foto: 021.rs
On je na televiziji Prva izjavio da je postojao plan, kako je rekao, "nekih ambasada" da se na novim izborima izazove nestabilnost i da Srbija više ne može samostalno da donosi odluke.

Naveo je da je "plan bio da se stvore tri bloka i da onda sve kombinacije budu moguće, ali da je on to na vreme prepoznao i sprečio".

"Ako je reč o predsedničkim izborima oni zavise od moje odluke, a ne od nivoa legitimiteta koji nije upitan, ali kada je reč o parlamentarnim plan je bio da se izazove nešto kao u Crnoj Gori. Da se SNS koji ima 43 do 45 posto, spusti na 35 do 37 odsto", rekao je Vučić.
 
Dodao je da bi "desničarske stranke sa 10,5 trebalo da skoče na 15 odsto, da SPS poraste sa 11 na 15 odsto, a da evropski blok u koji ubraja zelene jedne i druge, Đilasa pa i Jeremića, Ponoša i ostale, poraste na ukupno 20 do 22 posto, plus manjine i ostali".
 
Tako bi se, dodao je Vučić, formirala ta "tri kampa", jedan je SNS, drugi socijalisti i desničari, a treći levičari i manjine.
 
"To je idealno za strance za razaranje Srbije. Onda tu SNS ne može lako sa manjinama nego mora da uzme nekog od evropejaca. Stranci bi time dobili haos", rekao je Vučić.
 
On je odbacio tvrdnje da izbora neće biti jer to ne dozvoljavaju pojedine ambasade i ponovio da "ambasadori ne mogu da utiču na politiku Srbije".
 
Kao primer je naveo da se stalno govorilo da "jednu ministarku neće dati ambasade, pa je ona ipak smenjena".
  • Mirko

    11.02.2023 18:26
    Hvala Slavko. Spaso si mi život.
  • Nikola

    11.02.2023 13:23
    Koliko me secanje sluzi, nedavno sam procitao u novinama da je Predsednik Vucic izjavio da su novi izbori moguci vec ove godine?
    Kako sada ova izjava? Negacija samog sebe?
  • Lale

    11.02.2023 12:29
    Pa ti si fakultet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija