PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak penzionera u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je danas konkurs za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u banjama.
PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak penzionera u banjama
Foto: Pixabay
Pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara, i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.
Kako se navodi u saopštenju Fonda PIO penzioneri se na konkurs mogu prijavljivati do 2. marta.
Dodaje se da pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.
 
"Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček; dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo); popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu, gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u 2020, 2021. i 2022. i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju; i raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje", navodi se u saopštenju.
 
Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale gde penzioneri imaju prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.
 
Penzioneri sa Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije Kosova i Metohije, prijave treba da podnesu najbližoj filijali Fonda PIO.
 
Iz Fonda ističu da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.
  • Ana

    11.02.2023 20:25
    Dobila povišicu 1680 dinara,divota ima da uživam,unuku dala hiljadarku i kupila dvesto grama kafe razmišljam da kupim još jedno pivo pa da uživam za sve par
  • Miki

    11.02.2023 15:43
    Sa boračkim legitimacijama ni na grupno razgledanje Beograda na vodi,Srbijo!!!
  • Jeja

    11.02.2023 14:10
    Jeja
    Obična kupovina glasova po običaju! Ali ovog puta nema šanse da se iko normalan primi na ovu priču! Daj ti nama pristojne penzije pa idemo gde mi hocemo i jako hocemo!!! Caoooo….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.