Zaharova: Po Srbiju bi bilo štetno da izabere saradnju sa Zapadom umesto sa Rusijom

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da bi po Srbiju bilo štetno da izabere saradnju sa Zapadom umesto s Moskvom.
Zaharova: Po Srbiju bi bilo štetno da izabere saradnju sa Zapadom umesto sa Rusijom
Foto: Beta/AP
Ona je, prenosi agencija Tas, dodala da Moskva zna da je Srbija svesna vrednosti partnerstva s Rusijom dok "emisari Vašingtona, Brisela i drugih zapadnoevropskih prestonica vrše žestok pritisak na srpske vlasti bukvalno svakodnevno".
"Nacionalni interesi nisu predmet pregovora, Beograd razume nezavisnu vrednost rusko-srpskog strateškog partnerstva i zato se uzdržava od praktičnih mera na štetu naših odnosa. Logika sugeriše da bi suprotan izbor neizbežno doneo nepopravljivu štetu samoj Srbiji", rekla je ona.
Zaharova je dodala da je svesna kolika je "izdržljivost Beogradu potrebna da nastavi da sarađuje sa Rusijom" i to pod "najžešćim pritiskom Vašingtona i Brisela i njihovih saveznika" koji pokušavaju da Srbiju uvuku u svoje neprijateljstvo prema Moskvi.
 
"Njihov stvarni cilj nije da stabilizuju region, već da slome političku volju srpskog rukovodstva i, pre svega, da ga nateraju da se pridruži režimu sankcija Rusiji", rekla je ona.
 
Zaharova je odbacila, kako je nazvala, spekulacije o tome da navadno Moskva vrši pritisak na Beograd.
  • NEZAVISNA VOJVODINA

    20.02.2023 06:23
    Citiraću TITOVO pismo Staljinu:
    "Prestani slati svoje ubice, jer ću ti poslati - i to samo jednog. Biće i više nego dovoljno"
  • Max

    18.02.2023 13:39
    Uh
    Kamo srece da sa vama nikad ne saradjujemo.Vi ste 50 godina iza Evrope
  • Kolarov

    17.02.2023 13:08
    Naravno da ćemo izabrati EU. Veće su im provizije :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija