Uskoro počinje izgradnja novog fudbalskog stadiona u Kragujevcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju stadiona u Kragujevcu.
Kako kaže, dobijena je građevinska dozvola i projekat je urađen.
"U maju mesecu. Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija je završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata", rekao je Vučić.
Izgradnja će početi za najkasnije tri meseca, a stadion će imati kapacitet od 20.000 mesta. 
 
Podsetimo da je izgradnja novog stadiona u Kragujevcu pominjana još 2020. godine. Naime, 9. juna, 2020. godine tadašnji ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je da će stadion "Čika Dača" biti srušen, a na njegovom mestu gradiće se novi moderan stadion, kapaciteta 19.690 mesta.
 
Projekat predviđa stadion površine 57.640 kvadrata, sa tribinama u dva nivoa, a vrednost projekta je tada procenjena na oko 40 miliona evra.
 
Podsetimo da je nedavno najavljeno i da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona, između Novog Beograda i Surčina, a poslednja procena bila je da đe u njega biti uloženo 540 miliona evra.
  • Milutin

    16.02.2023 10:30
    Pa majku vam majčini
    Dokle više sa vašim ludilom i nebulozama...narod nema šta da jede, grca u dugovima j kreditima, a vama je do izgradnji budžinih stadiJona?!
    Bando, narod će vam suditi!
  • Niko

    15.02.2023 20:34
    Stvarno?
    Što bliže padu, to više obečanja. Obećanje ludom radovanje.
  • Mirjana

    15.02.2023 18:01
    Na kraju ipak Moldavci su bili u pravu. Rusija uvek nas želi gurati u sukob jer smo mi ratoboran narod. Ali dobro što je ispalo sada ovako. Samo treba Srbija dobro da se čuva u budućnosti od Putina i njegove organizacije po Srbiji da ne uletimo u neke bezpotrebne bilo kakve sukobe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija