Mirović osudio protest u Beogradu; Brnabić: Junaci, nesrećni; Dačić: Pokušaj ubistva Vučića

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da osuđuje večerašnje demonstracije ispred Predsedništva Srbije.
Mirović osudio protest u Beogradu; Brnabić: Junaci, nesrećni; Dačić: Pokušaj ubistva Vučića
Foto: FoNet

On osuđuje "i pozive na linč i ubistvo Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.

"Nasilne demonstracije u Beogradu nisu protiv Vučića jer on ništa protiv državnih interesa nije prihvatio i ne prihvata, već su protiv jedinstva i zajedništva u Srbiji u prelomnom vremenu. Nasiljem se ne može odgovoriti na pritiske na Srbiju, njenog predsednika i sve rodoljubive građane koji žele očuvanje i opstanak naše zemlje. Nasilni pojedinci moraju biti privedeni pravdi poput onih koji su danas zatečeni od pripadnika bezbednosnih službi sa oružjem, jer se red i mir moraju očuvati svim zakonom propisanim sredstvima", naveo je Mirović.

Dodaje da Pokrajinska vlada i on, kao njen predsednik, "podržavaju politiku koja mirnim sredstvima štiti integritet države i istovremeno vodi računa o njenim životnim interesima". 
 
"Jasno je i domaćoj i međunarodnoj javnosti da upravo takvu politiku vodi predsednik Vučić i zato ga treba podržati i ojačati iskazivanjem jedinstva čak i sa značajnim političkim razlikama u mišljenjima jer će, u suprotnom, naši interesi biti podređeni interesima naših protivnika i onih koji žele slabu Srbiju, posvađanu i sukobljenu između građana", navodi se u reagovanju Pokrajinske vlade na večerašnji skup u Beogradu.
 
Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras učesnicima protesta desničara ispred zgrade Predsedništva da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog stabilnosti Srbije, štiti i njih, iako mu oni prete ubistvom i gaze srpsku zastavu.
 
Brnabić je na svom Tviter nalogu napisala da bi, da nije tako, učesnike skupa večeras dočekale desetine hiljada članova Srpske napredne stranke.
 
"Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, pretite ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Da nije tako, Ovako, vi njemu pretite, on zbog Srbije vas štiti. 'Junaci' nesrećni", navela je Brnabić.
 
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je jasno da je pripreman i organizovan pokušaj državnog udara i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve mere.
 
"Jasno je da je danas i večeras pripreman i organizovan pokušaj državnog udara, ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučica i nasilnog preuzimanja vlasti", rekao je Dačić za Tanjug.
 
On je poručio da zahteva od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu sve mere za zaštitu ustavnog poretka i javnog reda i mira.
 
"Ovo je izdaja nacionalnih i državnih interesa za račun neprijatelja Srbije", istakao je Dačić.
  • Пера

    16.02.2023 12:29
    Злочин
    Да ли треба издајника да прогласимо доживотним преседником сећате ли се кад је нешто рекао истиното
  • Nebojša

    16.02.2023 11:35
    Sramno
    Zastrasuje narod, okrenuo se definitivno od Rusije i to je ocigledno.
    Znam sve, potpisace i to proglasiti pobedom mira i ocuvanjem radnih mesta i daljeg razvoja Srbije.
    Srbiju je cuvao i Milan Nedic i bio uveren da je cuva, cuvao ju je Ljotic i bio uveren da je to najbolji nacin cuvanja, Srbiju je cuvao Kosta Pećanac i mislio da je to ispravan nacin cuvanja Srbije, cuvali su je i Vujkovic, Dragi Jovanovic,.... .
    Ali onda je dosla 1944/1945 i pojasnila im njihova uverenja.
    1943 kao 2023, 1945 kao 2025.
  • Jogi Letač

    16.02.2023 08:15
    Samo da podsetim one koje ne pamte, za vreme žutih, kada je dotični pod komandom mentora Šešelja učestvovao na uličnim protestima, tada se to zvalo vid demokratske borbe. Sada kada su se uloge obrnule, to je sada terorizam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.