Tužilaštvo: Ozbiljna kršenja zakona na protestu, neće se tolerisati nikakav ekstremizam

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije tokom protesta ispred Predsedništva Srbije.
Tužilaštvo: Ozbiljna kršenja zakona na protestu, neće se tolerisati nikakav ekstremizam
Foto: Beta/AP

Na ovom protestu desničara zabeležena su "ozbiljna kršenja zakona od strane pojedinih učesnika okupljanja", prenosi N1 reakciju tužilaštva.

"Poručujem da će tužilaštvo procesuirati sve one koji prete nosiocima najviših državnih funkcija i sve pripadnike ekstremističkih grupa koji ugrožavaju bezbednost građana", poručio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Stefanović je, kako se prenosi u saopštenju, nagalasio da se neće tolerisati bilo koji pojavni oblik ekstremizma, niti pretnje najvišim državnim funkcijama, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana, kako se ističe, prioritet u radu javnog tužilaštva.

  • Srbija

    16.02.2023 10:24
    Agresorskoj Rusiji neće im skinuti sankcije ni za 30 godina pa će Rusija za kratko vreme biti siromašna, bedna i korumpirana... Putko je sam tražio. Odmah treba i Srbija uvesti najteže sankcije Rusiji. Zaslužuju jer ona godinama porazi Srbiju i još uvek nam to rade.
  • Перун

    16.02.2023 09:30
    Са Авале оро кличе готово је издајниче!
  • Zoki

    16.02.2023 09:15
    A kad su pre 16 godina palili ambasade po Beogradu predvođeni danasnjim predsednikom..Da li bi i njega sad trebalo pozvati na odgovornost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.