Ružić: U obrazovno-vaspitnim ustanovama o borbi protiv nasilja i diskriminacije

U obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije, organizovane su preventivne aktivnosti o zaštiti od nasilja i diskriminacije", rekao je danas ministar prosvete Srbije Branko Ružić.
Ružić: U obrazovno-vaspitnim ustanovama o borbi protiv nasilja i diskriminacije
Foto: Pixabay
Povod je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, pod nazivom "Dan roze majica".
Ružić je, kako je navedeno u saopštenju ministarstva, rekao da obeležavanje tog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata.
Dodao je da je važno da se svaki dan ukazuje na značaj prevencije i borbe protiv nasilja.
 
Podsetio je i da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.
 
Ministarstvo prosvete u saradnji sa Zavodom za unapređivanja obrazovanja i vaspitanja na Nacionalnom obrazovnom portalu pozvalo je danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji akreditovane onlajn obuke Primena priručnika "Ka sigurnom i podsticajnom školskom okruženju".
 
Cilj obuke je, kako je navedeno da unapredi kapacitete ustanova obrazovanja i vaspitanja za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije, kao i da ponudi resurse za preventivni rad. Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama.
  • Nad

    22.02.2023 19:56
    Prosvetom
    Se vrši nasilje. Kako da se žrtve bore protiv njega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija