Za nedelju najavljene blokade puteva u Mrčajevcima, Pakovraću i Markovici

Meštani više sela najavili su za nedelju, 26. februar tri blokade puteva u okolini Čačka.
Za nedelju najavljene blokade puteva u Mrčajevcima, Pakovraću i Markovici
Foto: Pixabay
Blokadu u selu Mrčajevci najavili su proizvođači mleka, a blokade u selima Pakovraće i Markovica, meštni kojima je oduzeta zemlja za izgradnju auto-puta a još nije isplaćena.
Proizvođači mleka najavili su novu blokadu puta Čačak-Kraljevo, na raskrsnici u Mrčajevcima, od 13 sati, zahtevajući da se poveća premija po litru mleka sa deset na 20 dinara i regres po kravi sa 25.000 na 40.000 dinara.
Oni traže i da minimalna cena litre mleka bude 70 dinara, bez PDV-a, kontrolisan uvoz mleka i mlečnih proizvoda i ograničavanje trgovačke marže.
 
Meštani sela kroz koja prolazi auto-put Preljina-Požega i Preljina-Pojate najavili su u nedelju dvočasovnu blokadu Ibarske magistrale na petlji u Pakovraću, od 14.00 do 16.00 sati, i u isto vreme blokadu lokalnog puta Čačak-Lučani, u selu Markovica, kod Mesne zajednice.
 
Protest su najavili meštani 20 sela iz okoline Čačka, Kraljeva, Lučana i Požege koji zahtevaju da se okončaju sudski postupci koji traju više od tri godine zbog eksproprisane zemlje koja im još nije isplaćena. Oni smatraju da Viši sud u Čačku opstruira donošenje presuda po njihovim žalbama na ponuđenu cenu zemlje, tako što posle više od tri godine suđenja, ne prihvata presude Osnovnog suda i vraća suđenje na početak.
 
Meštani sela Pakovraće rekli su agenciji Beta da sastanak njihovih predstavnika u Ministarstvu pravde u Beogradu, koji je bio zakazan u ponedeljak, nije održan i da oni nastavljaju sa blokadama puteva do ispunjenja njihovh zahteva.
 
Oni treći put blokiraju Ibarsku magistralu u mestu Pakovraće na izlasku sa auto-puta, a u nedelju su najavili i blokadu puta kroz Markovicu, jer je policija za vreme prethodne dve blokade, preusmeravala saobraćaj preko tog puta.
  • Da

    24.02.2023 12:46
    Kako to da ni jedna stranka iz opozicije nije u podršci ovim ljudima?
  • Kokakole

    23.02.2023 17:34
    Jače blokade.
    Ovo se zove kontrolisan protest.
  • Lopovska posla

    23.02.2023 17:09
    Kakve bre blokade, zvati one iz Šapca da to razjure.Inače u svim tim mestima su na izborima ubedljivo pobedili isti oni koji im sve ovo rade,jedino da se obrate direktno precedniku možda on može d'uradi nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.