Centar za lokalnu samoupravu: Podrška za javne tužioce koji trpe politički pritisak

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) podržao je danas tužioce Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodeći da oni "trpe politički i svaki drugi pritisak".
Centar za lokalnu samoupravu: Podrška za javne tužioce koji trpe politički pritisak
Foto: 021.rs
Ukazao je na to da se CLS "zalaže za veću samostalnost u njihovom postupanju".
"CLS se takođe zalaže za efikasniju saradnju javnih tužilaca sa policijom, koja će direktno odgovarati za svoj rad javnom tužilaštvu u postupanju po nalozima javnih tužilaca, kao i za jasno definisane i transparentne kriterijume za postavljanje javnog tužioca na bilo koju rukovodeću poziciju", rekao direktor ove organizacije Nikola Jovanović.
On je naglasio da je "tužilaštvo uz policiju ključni segment preko koga se uspostavlja poverenje građana u državu, i koji  mora da deluje u javnom, a ne partikularnom ili partijskom interesu, boreći se slobodno protiv kriminala i korupcije na svim nivoima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija