Saobraćajci će od ponedeljka kontrolisati vezivanje pojasa i način prevoza dece

Policija će pojačano kontrolisati pojaseve i način prevoza dece od 6. do 12. marta.
Saobraćajci će od ponedeljka kontrolisati vezivanje pojasa i način prevoza dece
Foto: 021.rs
Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), posebnu pažnju usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.
Sprovođenje ove akcije od izuzetnog je značaja, s obzirom na to da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji.
 
U toku prošle godine, svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Drugim rečima, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.
Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.
 
U toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe.
  • Ropert

    04.03.2023 20:41
    ?
    Samo jos da najave lokacije i vreme.
  • Map

    04.03.2023 11:30
    Redovno oni kontrolisu, malo u budzet malo u svoj dzep
  • gegula

    04.03.2023 11:11
    @cokanj
    Za*ebi ih i vozi po propisima, pa ce oni ostati bez para!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.