Pokrenuta peticija za smenu tužilaca Zagorke Dolovac i Nenada Stefanovića

Na sajtu peticije.online pokrenuta je peticija za smenu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić.
Pokrenuta peticija za smenu tužilaca Zagorke Dolovac i Nenada Stefanovića
Foto: Medija centar Beograd (arhiva)

"Mi dole potpisani, u ime pravde, u ime istine, u ime slobode, zahtevamo od Narodne skupštine Republike Srbije da hitno smeni republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegovu zamenicu Brankicu Marić i da u najkraćem roku tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović budu vraćene u Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva i da im se omogući nastavak rada na oduzetom predmetu korupcije u EPS-u", navodi se u peticiji.

Dodaje se i da zahtevaju od Državnog veća tužilaca da pokrene disciplinski postupak protiv Zagorke Dolovac i Nenada Stefanovića zbog, kako se navodi, teških povreda Ustava i zakona.

"Predano i savesno, tužiteljke Savović i Paunović otkrile su malverzacije u sistemu Elektroprovrede Srbije u iznosu od skoro osam miliona evra našeg novca, a nakon hapšenja osumnjičenih prebačene su iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u Odeljenje za opšti kriminal i predmet im se oduzima. Razlozi su jasni – otkrile su kako funcioniše korputivna šema i kako se preko javnih preduzeća ispumpava naš novac koji završava u džepovima predstavnika vlasti", stoji u peticiji.

"Više javno tužilaštvo mora biti garant nezavisnog pravosuđa, garant prava i pravde i preduslov uspostave i očuvanja demokratije. U našem pravosudnom sistemu ima još Bojana i Jasmina. Naša je obaveza da ih podržimo, da ih ohrabrimo i odbranimo njihovo pravo da po savesti zastupaju interese svih građanki i građana Srbije i tako vršioce vlasti vrate u pravne okvire. Zbog toga je značajan svaki pojedinačan potpis ovoj peticiji", zaključeno je.

Peticiju možete videti OVDE.

  • Joja

    06.03.2023 02:57
    Sve će oni da prodaju u reciklažu na kilo.ma to su lopovi .
  • Neko

    05.03.2023 09:10
    Kakva bre peticija, sta je vama?!
    Samo Gazela pomaze!
    Pogledajte Rumune, Grke..tako se postize uspeh a ne online peticija.
    Vi kao da zivite u Diznilendu.
  • zgađen

    05.03.2023 06:50
    Trnova zagorka
    Nemojte da žurite sa peticijom. Sačekajte da se dolovac probudi iz zimskog sna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.