Lajčak na Kosovu: Ispunjena su moja očekivanja u vezi sa planom primene sporazuma

Izaslanik Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak rekao je danas da je došao na Kosovo da vidi kako Kosovo vidi plan implementacije evropskog predloga.
 Lajčak na Kosovu: Ispunjena su moja očekivanja u vezi sa planom primene sporazuma
Foto: Beta/AP
Dodao je da su na sastanku sa najvišim zvaničnicima Kosova ispunjena njegova očekivanja.
"Glavna svrha posete je da vidimo kako Kosovo vidi implementaciju. I ovaj susret je ispunio moja očekivanja u ovom kontekstu", rekao je Lajčak. 
Izrazio je nadu da se plan implementacije i evropski predlog za dijalog Kosova i Srbije mogu finalizovati kao dokument 18. marta, na sastanku koji se očekuje između strana u Ohridu.
 
"Naš poslednji sastanak u Briselu je bio uspešan. Premijer (Aljbin) Kurti i predsednik (Aleksandar) Vučić složili su se da o sadržaju više nema potrebe da se razgovara. Tekst je već javan i svi znaju šta sadrži. Ali da bi to postao pravno obavezujući dokument, moramo se dogovoriti kako da ga primenimo. Moramo da znamo koji su koraci, njihove sekvence i vremenske linije. U suprotnom, to će biti samo politički dogovor, a ne formalni", rekao je Lajčak posle sastanka sa Kurtijem.
Ocenio je da je sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem na kojem se razgovaralo o primeni dokumenta bio konstruktivna, važna i veoma korisna diskusija.
 
Najavljući susrete sa predstavnicima opozicije u Prištini i zvaničnicima u Beogradu, Lajčak je rekao da za sada ne može više govoriti o tome.
  • Mile rent-a mozak

    10.03.2023 11:19
    Gde to reče čoveče?
    Pa jel treba da čuje neko od tvojih gazda, pa da izgubiš najlepšu ljubavnu avanturu u životu, da dobiješ otkaz i da moraš da ustaješ da crnčiš, umesto da se i dalje zajebavaš, putuješ svaka dva dana, piješ, ručkaš, prckaš... Pamet u glavu momče dobićeš bore u 50 godina, a nećeš moći stalno da se fotošopiraš u lepog Petra iz Kancelarije za Mitrovicu, Zvečan, Zubin creek i Lepoglavić.
  • Detelinara

    09.03.2023 19:19
    Kaže ispunjena su očekivanja ? Znači Priština i Kurti su formirali ZSO ? Ili ipak ne, ali to nema veze davno je potpisano
  • Voja

    09.03.2023 18:58
    Srbijo sram nas bilo!Ovaj lik odredjuje šta mi moramo da radimo,vidim zadovoljan je albancima! Da li neko zaista veruje da će posle ovog poniženja sve krenuti na bolje? Neće,slede nova poniženja!Nestaćemo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija