Zamenici tužioca podneli disciplinsku prijavu protiv Nenada Stefanovića: "Spisak brljotina dugačak"

Zamenici javnog tužioca podneli su Državnom veću tužilaca (DVT) disciplinsku prijavu protiv višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.
Zamenici tužioca podneli disciplinsku prijavu protiv Nenada Stefanovića: "Spisak brljotina dugačak"
Foto: 021.rs

Kako prenosi N1, prijavu su podneli zbog toga što je, kako navode, "ugrozio poverenje građana u Više javno tužilaštvo" i izdavao "očigledno lažna saopštenja".

Kako se navodi u prijavi koju su protiv Stefanovića podneli zamenici javnog tužioca "izloženi urušavanju načela samostalnosti u radu", Stefanović je svojim ponašanjem ugrozio poverenje građana u VJT time što je "proizvoljno primenio svoja ovlašćenja", donosio odluke protivne Pravilniku o upravi u VJT, a potom izdavao "očigledno lažna saopštenja".
U prijavi se otkriva da je Stefanović 22. februara svom prvom zameniku u Odeljenju za borbu protiv korupcije Brankici Marić naložio da na isteku radnog vremena obavesti zamenicu javnog tužioca Bojanu Savović da je prebačena u prvostepeno odeljenje i da više neće postupati u predmetima koje je vodila do tada. Ovo se, podsećaju tužioci, događa na dan kada je Savović odredila pritvor uhapšenima zbog malverzacija u EPS-u.
 
Dodaje se da je Stefanović naložio Marić da ona sutradan sasluša uhapšene, iako je predmet i dalje bio kod Bojane Savović pošto nije bila sprovedena procedura izmene Programa i plana VJT.
Tužioci u prijavi optužuju Stefanovića da je narednih dana izdao dva lažna saopštenja o ovim događajima.
 
Od disciplinskog tužioca se traži da ispita sve slučajeve Stefanovićevog postupanja i ističe da su o njegovim "brljotinama" u više navrata obaveštavani državni organi i DVT. Spisak Stefanovićevih "brljotina" je prema rečima zamenika tužilaca podugačak, a tu se navodi njegovo "bahato i neprimereno ponašanje" prema kolegama, to da na kolegijumima ne dozvoljava nikome da govori i viče, premešta zaposlene po kancelarijama i odeljenjima "bez ikakve logike", napad na člana DVT, zataškavanje slučaja krađe koju je počinila njegova bliska saradnica i šikaniranje zamenice koja je krađu prijavila.
 
Prijavu u celosti pročitajte na N1.
  • pera

    10.03.2023 16:46
    ..
    A ko su ovi sto su podneli tuzbu? Isto SNS. Ovo je samo jos jedan shou.
  • Tommy gun

    10.03.2023 16:18
    Nad popom, pop
    Šta je sa "mamičkom" koja je potpisala njegovo imenovanje? Oboje su deep state project.
  • Sasa

    10.03.2023 15:58
    Raspustiti Drzavno vece tuzilaca i kolegijum, sta oni rade kako ih nije sramota da deluju samo u korist partije i to jedne degenerisane i izmisljene..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija