Da pacijenti ne čekaju i po 10 godina: Formira se jedinstvena lista čekanja za ortopediju

Na sastanku direktorke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanje Radojević Škodrić sa direktorima ortopedskih zdravstvenih ustanova, dogovoreno je da se utvrdi jedinstvena lista čekanja.
Da pacijenti ne čekaju i po 10 godina: Formira se jedinstvena lista čekanja za ortopediju
Foto: Pixabay
Lista čekanja je do sada vođena po zdravstvenim ustanovama, podseća se u saopštenju RFZO. 
Cilj formiranja jedinstvene liste čekanja je da se rasterete one zdravstvene ustanove koje imaju veliku listu čekanja, kao što je Institut za ortopediju Banjica, jer je prethodne dve godine bio u kovid režimu rada, a gde se trenutno za ugradnju endoproteze kuka i kolena čeka i do 10 godina.  
Osigurana lica koja najduže čekaju za usluge ugradnje endoproteze kuka i kolena biće kontaktirana od strane RFZO radi izjašnjavanja o preusmeravanju u matičnu ustanovu koja tu uslugu može da pruži, kako bi se osiguranim licima omogućila operacija kuka i kolena u najkraćem mogućem roku. 
 
Takođe, planira se značajno povećanje broja operacija u svim ustanovama, a posebno u najvećim kao što je Institut za ortopediju Banjica koji će posle rekonstrukcije biti u mogućnosti da radi znatno veći broj operacija, ističe se u saopštenju.
  • vera i nada

    05.04.2023 23:10
    @nada
    Moja majka čeka protezu za koleno od 2015 godine !Tužno
  • komsinica

    12.03.2023 10:31
    @realista
    Ma kakvih12, bar 20 godina!
  • Realista

    12.03.2023 09:09
    brzi kao munja...
    Sad će se umesto 10, čekati 12 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.