Krivična prijava protiv Šapića zbog izjave o Romima

Povodom diskriminatorne izjave gradonačenika Aleksandra Šapića o Romima, Romska partija je nadležnim državnim organima podnela krivičnu prijavu.
U prijavi se navodi da je Šapić u svom govoru počinio niz krivičnih dela tako što je najgrublje vređao pripadnike romskog naroda kako bi pripadnike ove nacionalne manjine javno izložio poruzi.
Dodaje se da je on to učinio uz promovisanje rasne mržnje i podsticanja na rasnu diskriminaciju i između ostalog raspirivao nacionalnu netrpeljivost među narodima koji žive u Srbiji.
"Izvinjavamo se svim građanima Srbije ako su doživeli neku neprijatnost od bilo koje pripadnice ili pripadnika romske zajednice koji su se nedolično ponašali. Svaki pojedinac ima svoje ime i prezime i kao takav treba da doživi osudu zajednice", kaže se u saopštenju.
 
Međutim, "ako neko treba da se civilizuje, onda je to u svakom slučaju Aleksandar Šapić", istiće Romska partija. 
  • Baka

    15.03.2023 04:39
    Strasno
    Kada naidju mutna vremena onda sljam izbija na povrsinu...tako i u ovom slucaju...
  • pajo patak

    14.03.2023 12:53
    udario
    svoj na svoga.
  • dobrivoje

    14.03.2023 10:49
    @Petar 14.03.2023 • 09:42
    Šta je rekao da bi bio izopšten,znaš li?
    ili samo ostavljaš kometar reda radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija