Prijave za Penzionerske kartice od sutra: Poznato kako će sve funkcionisati

Prijava za penzionerske kartice počinje sutra, 15. marta, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.
Prijave za Penzionerske kartice od sutra: Poznato kako će sve funkcionisati
Foto: Pixabay
Kartice će najstarijima omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počeće od oktobra.
Link za prijavu na sajtu će biti aktivan od sutra.
Inače, pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada kao što su ona za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju.
 
Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika i koristiće se uz važeći lični identifikacioni dokument.
 
Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će imaocima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.
 
U Ministarstvu finansija je rečeno da bi korisnici prilikom plaćanja roba i usluga trebalo da kasiru pokažu penzionersku karticu i da tako dobijaju bodove koje kasnije mogu da iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti.
 
Za utrošenih 500 dinara na ovaj način, dobija se jedan bod, a bodovi se kasnije mogu iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, pri čemu se mesečno po kartici može dobiti najviše onoliko bodova koliko iznosi prosečna penzija u Srbiji.
  • Ponos

    16.03.2023 23:23
    Greska
    Sta me briga za kojekakve kartice i bodove. Hocu da mi se vrati oteta penzija.
  • Marija

    15.03.2023 20:18
    20.12h.Naj
    Najviše trošim para na lekove, sve plaćam jer neide na recept. Imam raznih bolesti...Komunalije,za sve to treba dosta para. Teško...teško
  • NN

    15.03.2023 10:08
    Poznato je
    kako sve NEĆE funkcionisati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.