Džajić izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nije imao protivkandidata

Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je danas u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine FSS bilo je prisutno 79 od 85 delegata, a Džajić je jednoglasno izabran za predsednika.
Džajić je bio jedini kandidat, pošto je od kandidature u ponedeljak odustao nekadašnji kapiten reprezentacije, Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić.
Glasanje je bilo javno, Džajić je dobio 78 glasova, pošto je sednicu pre glasanja napustio predsednik nezavisnog sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.
 
Džajić je rekao da je počastvovan činjenicom da je dobio priliku da vodi srpski fudbal i da je prihvatio izazov jer osvajanjem 36 klupskih trofeja, evropske i svetske titule, može da pomogne da svi zajedno podignu srpski fudbal na viši nivo.
 
"U FSS ima mnogo stvari koje dobro funkcionišu, ali i onih koje možemo da unapredimo. Daćemo sve od sebe da reprezentacija bude redovan učesnik najvećih takmičenjima i da na njima napravi iskorak. Prioritet je odlazak i uspeh na Evropskom prvenstvu", rekao je Džajić po izboru za predsednika.
 
On je rekao da je izabrao ekipu saradnika spremnih da donesu boljitak, da se grade stadionu u Zaječaru, Loznici, Leskovcu i da se sa nestrpljenjem očekuje izgradnja Nacionalnog stadiona.
 
Džajić je rekao da će se tražiti način da se klubovima pomogne, da se superligaško takmičenje učini atraktivnijim i profitabilnijim za klubove i da treba da se radi na razvoju regiona i na povratku navijača na stadion. Najavio je da će dati punu autonomiju u radu svakoj organizaciju u okviru Saveza, što će, kako je rekao, značiti i veliku odgovornost.
 
"Sudijska organizacija će delovati samostalno, to je uvek tema. Verujem ljudima da to mogu a Savez će biti brana udarima na njih, oni moraju biti maksimalno profesionalni. Slično je i kada je trenerska organizacija u pitanju. Ono što želim da ukinem je klubaštvo, odnosno sitne dnevne lične interese koji dovode do podela i destrukcije", naveo je on.
 
Džajić je rekao da nema čarobni štapić i da ne obećava kule i gradove, već da će dati sve od sebe da srpski fudbal učini boljim.
 
"Potrebna je seda glava, iskustvo ima prednost. Ne planiram da pravim nikakve radikalne zaokrete, molim za strpljenje, da rešavamo problem po problem", rekao je on.
Džajić je dodao da će sarađivati na obostranu korist sa Uefa i Fifa i da će se pratiti modernizacija fudbala bez koje nema napretka.
 
Fudbalski savez Srbije bio je bez predsednika od 22. marta 2021. godine kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku. Nenad Bjeković bio je vršilac dužnosti i jedini kandidat za predsednika na sednici koja je bila zakazana za 31. oktobar prošle godine, ali ona nije održana zbog nedostatka kvoruma.
 
Na sednici je potvrđen izbor članova Izvršnog odbora.
  • Sloba53

    15.03.2023 07:05
    Đžaja se spustio na nivo Šapića. Treba da ga je sramota, kao i one hoštaplere koji su ga zloupotrebili. Pogledajte samo smešak onog nesretnika nedimovića.
  • Kosta

    15.03.2023 06:37
    Kosta
    Kako ga nije Sramota u osmoj deceniji da pljune na svoj zivot?! Po ovome bice i upamcen!!!
  • Smrdijestina

    15.03.2023 00:06
    Od srpskog fudbala ce ostati prah i pepeo, sto nije lose, nema huligana, nema izvora kriminala za UDBU, nema pljacke, nema opijuma za narodne mase...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.