Saracin o predlogu za Kosovo: Mlada možda nije mnogo lepa, ali brak mora da se sklopi

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin ocenio je za RTK da je evropski predlog najbolji mogući sporazum koji se može postići i da nema bolje formulacije za interese Kosova.
Saracin o predlogu za Kosovo: Mlada možda nije mnogo lepa, ali brak mora da se sklopi
Foto: Beta/AP
"Mlada možda nije mnogo lepa, ali brak mora da se sklopi. Možda dogovor nije u potpunosti ispravan, ili najbolji mogući, ali se moraju sagledati mogućnosti koje obuhvata ovaj sporazum", naglasio je Saracin, koji navodi da razume zabrinutost zbog različitih formulacija.
Kako kaže, to je veoma važan sporazum za Kosovo i mora da se reši. 
"Dve su veoma važne stvari, prvo je da je sporazum objavljen i da svako može da ga pročita. To svakako treba da se ceni", istakao je Saracin.
 
"Ne verujem da bi u tom sporazumu moglo da postoji bolja formulacija za interese Kosova koja bi mogla biti realna da se postigne u tom procesu, tako da je potpuno jasno da ako Kosovo odbaci ovaj sporazum, nikada neće biti najboljeg dogovora na stolu", poručio je on.
 
Saracin smatra da, kada je reč o Zajednici srpskih opština, nema opasnosti po integritet i suverenitet Kosova i da treba imati pozitivan pristup o tom pitanju.
  • Misliš?

    15.03.2023 15:38
    Ništa se ne mora, jer Rusija ima nuklearno oružije i Veto u UN. Srbija da se reši domaćih izdajnika i da se učlani u BRIKS i ODKB i odbrani Kosovo
  • Zaključak

    15.03.2023 12:50
    Sve mi se nešto čini da je zapad davno digao ruke (!!!) od demokratskih snaga u Srbiji i da je napravio savez sa ovom nesrećom i pošasti, grobarom ovog naroda, države i nacije - a koji su im obećali da će im rešiti pitanje Kosova ...
  • Stari Svat

    15.03.2023 11:45
    Stari Svat
    Ovo su kanda Prosci a Svatovi tek dolaze! Samo u zivotu se mora umreti i nista vise ne mora!!! A brak na silu nebiva i brzo puca…Jedino ako je ugovoren? A za to mora biti i svedoka koliko se razumem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.