Vučić: Sutra u Ohridu neću ništa potpisati, biće nam teže zbog naloga za hapšenje Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Ohridu želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da ništa neće potpisati.
Vučić je na skupu u Sremskoj Mitrovici odgovorio na to što, kako je rekao, neki kažu "idemo da ga sprečimo da sutra potpiše".

"Sad vam kažem neću da potpišem ništa i baš ih briga. Mislite da se raduju, ne raduju se jer se raduju samo nesreći Srbije i radovali bi se da sam rekao nesto drugo. Hoću da razgovram o normalizaciji, da možemo da razgovamo jedni sa drugima", naveo je predsednik.

Vučić je dodao i da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.
 
"Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni", poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije okrenuti protiv Rusije.
 
"Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba", rekao je Vučić u obraćanju građanima.
 
Predsednik Srbije izjavio je da je spreman da kaže da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, kao i da nam je jedini zadatak da sačuvamo Srbiju.
 
Dodao je i da je Srbija jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svetu i da treba da živimo van ratnih sukoba i da se ne mešamo u sukobe velikih. 
Vučić je istakao da je svet postao drugačije i mnogo lošije mesto za život. 
 
"Kao da su svi poludeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije", poručio je Vučić.
  • Rusko finansijer

    18.03.2023 09:01
    Dnevnica
    Lepo je Rusko Tepic juce delijo pare naroda za protest,3000 hiljade po osobi ko ide za Beograd,zato JKP Cistoca nije imala kante a kamoli vozila za rad i druge neophodne stvari, dok je Poks vodio firmu ,ili je Popic dao salaš na Ceneju pod arendu da bi platili ljude koji idu u Beograd.
  • Ns

    18.03.2023 08:37
    Ns
    Mesas babe i zabe.Sramota si za Srbiju.
  • Daewoo

    18.03.2023 07:24
    Pinokio
    Ma potpisi zinat.Ko tebi moze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija