Dačić čestitao Mandiću na rezultatu u CG: Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je večeras Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, iako Mandić nije ušao u drugi krug.
Dačić čestitao Mandiću na rezultatu u CG: Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor
Foto: Beta/AP

"Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor. Želim da čestitam Andriji Mandiću na ostvarenim rezultatima u ovako specifičnim uslovima", rekao je Dačić u emisiji Hit tvit na televiziji Pink.

Po konačnim preliminarnim procenama rezultata danas održanih predsedničkih izbora, u drugi krug su ušli kandidati Demokratske partje socijalista Milo Đukanović (35,4 odsto) i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (29,2 odsto), a lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojio je 19 odsto glasova.

Dačić je, govoreći o izborima u Crnoj Gori, izrazio zadovoljstvo "što su srpske stranke dobile značajan broj glasova".
 
Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak u Ohridu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, na kojem je postignut dogovor o primeni sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, Dačić je rekao da je sve urađeno u skladu sa državnom politikom.
 
"Postojala je opasnost da se Srbija optuži za krah dijaloga. Sada kada se podvuče crta, ne postoji ni jedan razlog da ne kažemo da smo uspeli da zaštitimo nacionane i državne interese mudrom i državničkom politikom Aleksandra Vučića", rekao je Dačić.
  • Srbin iz Cg u Srbiji

    20.03.2023 15:31
    Cuti Dacicu
    Ne laje kera radi sela... Mandić će posle pobede da zabode nož u ledja Milatovicu kao i Krivokapicu I izazove krizu i ponovne izbore jer je to Milov najdraži i večiti opoziciona.

    Čedo udbe kao i Milo, Vučić, Dačić.


    U pamet se Srbi!
  • Kakav Dacic

    20.03.2023 08:22
    Nije on cestitao zbog Srba
    To je cestitka i nada da ce proruski Demokratski front blokirati pobednika Evropu sad! Nece! Crna gora je samostalna drzava! Radije ce biti u Vladi i sa DPS! Gotovo je sa uplivom Srbije i Rusije u buducnost Crne Gore! Zbir glasova onih koji su pobedili to pokazuje!
  • Vajo

    20.03.2023 06:46
    Vajo
    Koga Srbijanci podrze taj sigurno gubi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.