Za deset godina u Srbiji 143 slučaja nestanka deteta

Evropski broj za nestalu decu 116 000 u Srbiji u periodu od 25. maja 2012. do 31. decembra 2022. godine neprekidno je radio 3.782 dana i primio 4.413 poziva.
Za deset godina u Srbiji 143 slučaja nestanka deteta
Foto: Pixabay
Na osnovu tih poziva mapirana su 143 slučaja nestanka dece, saopštila je organizacija posvećena iskorenjivanju svih oblika eksploatacije i trgovine ljudima Astra.
Od toga su 83 devojčice i 60 dečaka, navodi se u izveštaju "Prvih 10 godina rada".
U zavisnosti od godine, većina prijava, od 89 do 98 odsto, uspešno je rešena.
 
Slučajeve su prijavljivali roditelji, nevladine i međunarodne organizacije, institucije, saradnici i građani.
 
Svrha tog izveštaja je predstavljanje rezultata desetogodišnjeg rada telefona za nestalu decu u Srbiji, prikupljenih podataka, uočenih trendova, zaključaka o fenomenu nestanaka dece i da se obezbedi pristup zasnovan na dokazima u kreiranju i sprovođenju boljih politika u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Astre. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija