Jedna osnovna škola u Kragujevcu zabranila mobilne telefone, a druga uvela đačke uniforme

Osnovna škola "Dragiša Mihailović" prva je u Kragujevcu i učenicima i nastavnicima zabranila korišćenje mobilnih telefona, a druga je, u okolini, uvela đačke uniforme.
Jedna osnovna škola u Kragujevcu zabranila mobilne telefone, a druga uvela đačke uniforme
Foto: Pixabay
Direktor škole "Dragiša Mihailović" u naselju Stanovo, Dalibor Tvrdišić, rekao je za portal InfoKG da je zabrana korišćenja mobilnih telefona vrsta prevencije digitanog nasilja i da je zabranjeno fotografisanje i snimanje, a da su pozivi i slanje poruka dozvoljeni samo na odmoru.
"Đaci su obavezni da isključe mobilne telefone kada počne čas i odlože ih na posebna mesta predviđena za to", kazao je on.
Prema njegovim rečima, u jednoj učionici je postavljeno platno s džepovima u koje se odlažu telefoni, a uskoro će tako biti u svakoj učionici.
 
"Ukoliko je za nastavu potrebna neka aplikacija, to nastavnik odluči i mobilni se koristi u jednom delu časa", rekao je Tvrdišić.
 
Napomenuo je da je oganičena upotreba mobilnih telefona i tokom velikog i malog odmora, kada učenici mogu da ih koriste samo za slanje poruka i pozive, ali je "strogo zabranjeno Slikanje i snimanje".
 
Po njegovim rečima, ograničenje upotrebe mobilnih telefona odnosi se i na nastavnike i sve druge koji dolaze u školu, pa i roditelje.
 
U toj školi je po preporuci Ministarstva prosvete gotovo mesec dana već zabranjena upotreba mobilnih telefona tokom nastave, s čim su se složili Savet roditelja i nastavnici.
 
U Osnovnoj školi "Prota Stevan Popović" u selu Čumiću, kod Kragujevca, posle više decenija ponovo su "u modi" đačke uniforme. Uniforme su vraćene na inicijativu Učeničkog parlamenta, a to su podržali nastavnici i Savet roditelja, prenela je Radio-televizija Kragujevac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija