Novi DSS, Dveri, Zavetnici i POKS podneli krivičnu prijavu protiv Vučića zbog Kosova

Predstavnici četiri desno orijentisane stranke predali su tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu.
Posle podnošenje te prijave, predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS), Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), stranke Zavetnici i pokreta Dveri su rekli da će se videti i da li će tužilaštvo postupati po njoj i da li je samostalno, kako tvrdi vlast.

Predstavnici tih opozicionih stranaka su ponovili da je Vučić, "prihvatanjem evropskog plana za Kosovo i njegovih aneksa, narušio teritorijlni integritet Srbije, da je pogazio Ustav Srbije kao i da je počinio krivično delo priznavanje kapitulacije i okupacije".

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da je krivičlnu prijavu potpisalo 28 poslanika Skupštine Srbije i da je sada na potezu tužilaštvo.
 
"Videćemo da li tužilaštvo da radi po Ustavu i Krivičnom zakoniku ili u strahu od izvršne vlasti", rekao je.
 
Kazao je da je "dodatni dokaz" da su vlast i Vučić "krenuli putem kapitulacije i predaje" Kosova prištinskim vlastima političke prirode, te tu ubrojao i to što Skupština Srbije ne zaseda duže vreme i ne izjašnjava se o evropskom planu za Kosovo.
 
Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović je kazao da "podnosici krivične prijave neće odustati od odbrane Ustava Srbije i da će ga štititi i kroz parlamet, koji je, kako izgleda, sada suspendovan".
 
"Ukoliko to ne bude moguće pozvaćemo građane i na vanparlamentarnu borbu", rekao je lider POKS-a koji čini koaliciju NADA sa Novim DSS.
 
Najavljeno je da će se te četiri stranke, u vezi evropskog plana za Kosovo, obratiti i Ustavnom sudu.
  • Max

    04.04.2023 08:38
    Uhhhhh
    Zalosno ko bi da nam kroji sudbinu - nepismeni !!!!!
    Idite u Rusiju pa se tamo borite a ovdje nemojte raspirivati mrznju.Dosta je bilo 90' ih- ajmo malo naprijed.
  • Перун

    01.04.2023 07:11
    Браво и не штедети Ацу квислинга стално и без пардона.
  • @A A

    31.03.2023 19:45
    Ne ulica, nego blokade autoputeva za odbranu Kosova ! Videli smo kod zakona o eksproprijaciji, u Srbiji jedino funkcionišu blokade Gazele i autoputeva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija