Tužilaštvo odbacilo prijave protiv policajaca za iznuđivanje iskaza od aktivista sa Starice

Tužilaštvo u Majdanpeku odbacilo je krivične prijave podnete protiv policajaca zbog "iznuđivanja iskaza, zlostavljanja i mučenja" aktivista koji su pokušali da spreče miniranje planine Starica.
Tužilaštvo odbacilo prijave protiv policajaca za iznuđivanje iskaza od aktivista sa Starice
Foto: 021.rs

Advokatica i aktivistkinja Ekološkog ustanka Danijela Nestorović je navela da je danas dobila rešenje Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, odeljenje u Majdanpeku, u kojem je navedeno da ne postoji sumnja da su policajci učinili prijavljena krivična dela, niti neko drugo delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Ona je rekla da policajci nisu bili saslušani i istakla da je jedno od osnovnih pravila krivičnog postupka da budu saslušani podnosioci prijave i osumnjičeni, ali i da se prikupe i druga obaveštenja od građana, što ovde nije bio slučaj.
"Izgleda da u Negotinu i Majdanpeku važi neki drugi zakon o krivičnom postupku ili je na snazi veliki politički pritisak", navela je  Danijela Nestorović, koja je krivičnu prijavu podnela u ime oštećenih Dragana Dmitrovića i Nikole Dragošanovića.
 
Nestorović, koja je i poslanica grupe "Zajedno-Moramo" u Skupštini Srbije, ocenila je da su "aktivisti sa Starice nepoželjna kategorija, dok policija može sve i njima se veruje na reč".
 
"Dakle, aktivisti mogu da se prebijaju kako bi im se iznudili iskazi koji odgovaraju državi i kako bi se aktivisti prikazali kao neko ko je protiv ‘napretka i prosperiteta’, dok se stranim partnerima udovoljava žrtvovanjem sopstvenih građana“, navela je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.