Policajac priznao da je odavao poverljive informacije Belivuku, dobio godinu dana kućnog zatvora

Policijski službenik Nikola Vračević priznao je krivicu za odavanje poverljivih informacija grupi Veljka Belivuka i zaključio sporazum sa tužilaštvom za kaznu kućnog zatvora od godinu dana.
Policajac priznao da je odavao poverljive informacije Belivuku, dobio godinu dana kućnog zatvora
Foto: 021.rs
Sporazum, koji je zaključen 2. marta, potvrdio je presudom sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.
Prema tom sporazumu sa Tuzilaštvom, Vračević je priznao krivična dela udruživanje radi vršenja i produženo krivično delo zloupetreba sluzbenog položaja, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 
Pored kazne kućnog zatvora Vračeviću je izrečena i zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti od pet godina.
 
Pored Vračevića optužen je i A.P, a na prvom održanom suđenju postupajući sudija je rekao da će tražiti spajanje tog predmeta sa glavnim Belivukovim predmetom. 
 
Međutim kako je Tanjugu potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je donelo rešenje kojim je odbijen kao neosnovan predlog predsednika veća za spajanje predmeta. 
 
Vračević i A.P. su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.
 
Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.
 
Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.
  • ttt

    03.04.2023 17:25
    Sve se lepo završilo
    Pa dobro je prošao policajac. Mada je mogao dobiti i neki orden.
  • Tja

    03.04.2023 03:04
    Jebiga, dobro je prošao za saučesništvo psihopatama sa stadiona, mogao je pasti za par bromazepama, tu bi zaglavio ozbiljno.
  • Radoje D

    02.04.2023 19:07
    Smešno-Tužno-Ružno
    "..dobio godinu dana kućnog zatvora.."
    - Tužno-smešna slika domaćeg mup-a, tužilaštva, sudstva... Svo troje još od 1992. vape za temeljnim filtriranjem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.