Vučićević otišao u zatvor: Evo me, stupam u štrajk glađu

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, stigao je ispred Okružnog zatvora u Beogradu, na odsluženje šestomesečne zatvorske kazne.
Vučićević otišao u zatvor: Evo me, stupam u štrajk glađu
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Vučićević u zatvor ide jer ne želi da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvrede. 

Ispred zatvora nalaze se i zaposleni u Informeru koji su došli da podrže Vučićevića, tu su novinarske ekipe, ali i aktivisti pokreta Dveri koji su poneli transparente na kojima piše: "Dobrodošao, stižu drugari uskoro", "Vučko, stiže i Vučić" i "Konačno".

Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Prisutnim medijima Vučićević je rekao da odlazi u zatvor. 
 
"Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede", kazao je Vučićević.
 
On je dodao da u zatvor ide "za sve novinare i sve građane". 
 
U zaštitu Vučićevića stao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ponudio da plati novčanu kaznu koju je dobio vlasnik i urednik Informera. 

Komentari 73

  • advokat

    04.04.2023 18:11
    organizovani cirkus
    Obojicu ne mogu ocima da vidim pa radi pravilne informisanosti zelim da kazem sledece: ne moze on da bira oce u zatvor ili ce da plati. Sud je morao da pokusa prinudnu naplatu sa sve novim troskovima pa tek ako osudjeni nema imovine i ako prinudna naplata ne uspe , tek tada se kao krajnja mogucnost menja novcana kazna u kaznu zatvora. Dakle sud je sigurno mogao preko izvrsitelja da naplati kaznu od 200.OOO jer je nemoguce da doticni nema stan, kola, platu, pokretne stvari u stanu. Nisam video u sredstvima javmnog informisanaj da li je sud pokusao da naplati kaznu. Ako nije ondaje sve jasno , doticnom je omoguceno da nastavi sa cirkusom a njegovom obozavaocu da mu vraca dugogodisnje usluge ovakvim podrzavanjem koje je stvarno vise nego sramotno za predsednika jedne drzave
  • Zvono

    04.04.2023 11:37
    Dobio je i sapun!!!bravo!!!
  • Marko

    04.04.2023 08:10
    Paravan
    Kakva farsa sve sa tzv. "opozicionim" Dverima, a sa zadatkom da se zabasuri implementacija Ohridske izdaje ovih dana u Briselu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.