Najavljeno proširenje aerodroma "Morava": Dobija veći parking, tehnički blok, kargo centar...

Uprava aerodoroma "Morava" u Lađevcima danas je najavila njegovo proširenje izgradnjom parkinga, tehničkog bloka, robno-transportne zone, odnosno kargo centra i pristanišnog platoa.
Najavljeno proširenje aerodroma "Morava": Dobija veći parking, tehnički blok, kargo centar...
Foto: Pixabay
Planira se da ti objekti na aerodromu, na prostoru od oko 42.000 kvadratnih metara, budu opremljeni odgovarajućim sistemima neophodnim za funkcionisanje civilnog vazdušnog saobraćaja.
Aerodorom "Morava" izgrađen je 1967. godine kao vojni, a od 2019. godine funkcioniše kao civilni, čime je postao treći komercijalni aerodrom u Srbiji, posle Beograda i Niša.
Aerodorom trenutno ima pristanišnu zgradu površine oko 5.000 kvadratnih metara koja je opremljena za dolazak i odlazak jednog aviona čiji je kapacitet do 189 putnika.
 
Sa tog aerodroma odvija se avio saobraćaj sa Istanbulom i Bečom i sezonski sa Solunom i Tivtom.
 
Prema nezvaničnim podacima, u prva dva meseca ove godine aerodrom Morava je imao 986 putnika.
  • Marko

    04.04.2023 13:23
    Najavljeno je mnogo toga i za Niski aerodrom pa nista. Preuzeli, ukinuli 2/3 lowcoster-a i cao. Da ne moraju da ga drze kao alternativu za Bg, Sofiju, Skoplje, Pristinu zatvorili bi ga trajno. Tesko onome koga Beograd gradi i razvija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija