Vučićević: Realnije je da parlamentarni izbori budu na proleće 2024, nego na jesen

Vanredni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dušan Vučićević rekao je da mu mnogo realnije deluje da parlamentarni izbori u Srbiji budu na proleće 2024, nego na jesen ove godine.
On je za novi broj nedeljnika Vreme kazao i da nije bilo realno da gradski izbori u Beogradu budu na proleće ove godine, jer je razlika u glasovima u glavnom gradu bila suviše mala, da bi se, kako je kazao, rizikovalo novim izborima koji nisu spojeni sa parlamentranim.
Rekao je da je partijama na vlasti bilo mnogo lakše da pronađu neke odbornike među opozicionim i da sa njima učvrste tu tananu većinu.
"Neki analitičari bliski SNS pominju beogradske izbore na jesen 2023, pa bi to moglo da navede na pomisao da oni znaju nešto što mi ne znamo", kazao je on.
 
Rekao je da misli da će, ako bude parlamentrarnih izbora, oni biti spojeni sa pokrajinskim i lokalnim.
 
"Vrlo komplikovano izgleda da vi u više od 100 lokalnih samouprava, u kojima slede redovni izbori, izazivate veštačke krize kako bi se i tamo išlo na prevremene izbore. Iz tog ugla, parlamentrani izbori na proleće 2024. godine delujuju mi realnije nego na jesen 2023", rekao je Vučićević.
 
Napomenuo je i da, ukoliko predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić proceni da je rizično 2024. ići na izbore, „ne bi isključio ni opciju da Vlada (Srbije) potraje ceo mandat“.
 
"U ovom trenutku, mi ipak mnogo izvesnije deluje da izbora bude 2024", kazao je Vučićević.
  • Milos

    06.04.2023 17:00
    Realan
    Kako mislite rizicno? Pa vi nemate opoziciju, ko da pobedi?! Djilasa i Jeremica nema nigde, nema onog Generala. Bora ispade najagilniji. SNS moze samo sam sebe da pobedi, tj.izgubi neke glasove losim kadrovima, inace opozivije nema. Opozivija je bezidejna, nema nista novo.
  • Skoro kao strateg

    06.04.2023 16:51
    Kada sam pročitao Vučićević svašta sam pomisliio ...
    Vučiću odgovara da sve izbore pomeri za kraj ove godine.
    To je dovoljni period da zatupljeni i anestezirani prosečni srpski gledalac nacionalnih frekvencija zaboravi gužvu oko Vučićevog prihvatanja predaje Kosmeta - a da se sama implementacija još nije zahuktala. Još ako do tada krene implementacija obesmišljene zajednice srpskih (severnih?) opština - eto Vučića opet je pobednik, 7:0!
    Sa ustanovljavanjem pokreta i stapanjem SPS-a ukida prostor Dačiću za novi Kopernikanski obrt i za novo iznenađenje, Beograd mu nikada nije oprostio.
    Do kraja godine se još neće osetiti pun efekat sa MMF-om dogovorenog višekratnog poskupljenja energenata koji će za posledicu imati dalji rast inflacije.
    Do kraja godine treba da platimo 7,5 mlrd evra prispelih obaveza kredita i do tada se neće osetiti dodatni negativni impakt na inflaciju.
    Takođe - još će moći da čuva naduvani kurs dinara.
    A opozicija ovakva kakva je- nema šanse da se ozbiljno pripremi do kraja godine.
  • Zare

    06.04.2023 16:03
    Zare
    AV nesme da raspise nikakve izbore jer nikada gori rejting nije imao od 2012 i time bi otisao sa vlasti sto neme da dozvoli jer bi ga narod rastrgao koliko se skupilo besa i nezadovoljstva pomesano sa hronicnim siromastvom...neginemu CZ ako nepobegne!!! Verujem da cemoga slozno svi naterati na vanredne izbore svim nivoima?! Bice borbe ali to je pod hitno potrebno jer ovakvo stanje u Zemlji je vise neodrzivo i time ce samo naterati narod na Ulice jer nista nam drugo nepreostaje! Demokratija u ovakvoj Smrdiji...to nepostoji ako neko pomislja da se poziva na nju!!! Dole TIRANIN...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija